Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Συνελήφθησαν στον Προμαχώνα-Σερρών συνολικά 5 άτομα για εισαγωγή λαθραίων προϊόντων στη χώρα.


Κατασχέθηκαν πάνω από 2 κιλά λαθραίου καπνού, 110 λίτρα υγρών καυσίμων, φιάλες ποτών και τσιγάρα.

-Συνελήφθησαν προχθές (12-6-2017) στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου, από ειδικά αστυνομικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, συνολικά 5 άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

-Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα και του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, συνελήφθησαν:

-Ένας 52χρονος ημεδαπός, διότι στο αυτοκίνητό του διαπιστώθηκε να μεταφέρει, 60 πακέτα με λαθραίο καπν ό συνολικού βάρους 2,4 κιλών.

-Ένας 36χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι στο αυτοκίνητο που επέβαινε, εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένα 4 δοχεία με συνολικά 85 λίτρα πετρελαίου.

-Ένας 50χρονος υπήκοος Γερμανίας, διότι στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν 10 φιάλες αλκοολούχων ποτών.

-Ένας 37χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι μετέφερε σε δοχείο στο αυτοκίνητό του, 25 λίτρα πετρελαίου.

-Ένας 58χρονος ημεδαπός, διότι στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν 52 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

-Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα, εισήχθησαν παράνομα στη χώρα και κατασχέθηκαν προκειμένου να παραδοθούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

-Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα οχήματα των συλληφθέντων ως μέσα λαθρεμπορίας.

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου θα συνεχιστούν και στο μέλλον με αμείωτη ένταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: