Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Κατέφθασαν ειδοποιητήρια εισφορών ΟΓΑ β’ εξαμήνου 2016.


«Ψυχρολουσία εν μέσω καύσωνα», για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της χώρας. Εδώ και δύο –τρεις ημέρες, έχουν αρχίσει να λαμβάνουν, μέχρι και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας «βροχή από ραβασάκια» από τον ΕΦΚΑ, με τα οποία ειδοποιούνται ότι πρέπει να καταβάλουν έως τα μέσα Ιουλίου, τις ασφαλιστικές εισφορές του Β’ εξαμήνου του 2016, παρότι υπήρχαν δεσμεύσεις ότι για αυτή την υποχρέωση θα διδόταν η δυνατότητα να την εξυπηρετήσουν στο τέλος του χρόνου.

«Πρόκειται για ποσά που κυμαίνονται, στην πλειονότητά τους, από 600 έως 800 ευρώ, ανάλογα με την ασφαλιστική κλίμακα του ασφαλισμένου, τα οποία πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 15 Ιουλίου», επισήμανε στην Agrenda ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος, τονίζοντας πως ο κόσμος έχει αναστατωθεί από την αρνητική αυτή έκπληξη.

«Δεν είναι ότι δεν αναγνωρίζουμε πως έχουμε αυτή την οφειλή. Όμως από την 1η Ιανουαρίου εφαρμόζεται το νέο σύστημα και όλοι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι καταβάλλουμε τις εισφορές μας κάθε μήνα. Το πρόβλημα, λοιπόν, έγκειται στο ό,τι είναι δύσκολο να βρεθούν αυτά τα επιπλέον χρήματα αυτή την περίοδο και πιθανώς πολλοί δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν», είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι «το προηγούμενο διάστημα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, σε όλους τους τόνους διακήρυσσε πως θα δοθεί η δυνατότητα στους ασφαλισμένους να εξοφλήσουν τις εισφορές του δευτέρου εξαμήνου του 2016, στο τέλος του 2017, ώστε να έχουν πάρει τις επιδοτήσεις και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Τι άλλαξε λοιπόν και ο ΕΦΚΑ μας στέλνει τώρα τα ειδοποιητήρια;».

Πηγή:http://www.agronews.gr/?pid=188&aid=157563&la=1

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εχω στη διάθεση οποιουδήποτε ειδοποιητήριο που έλαβα στις 24/6/2017 ποσού 605.16 Ευρώ με εμπρόθεσμη καταβολή την 30/6/2017 .
Τα συμπεράσματα ΄δικά σας .