Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Πότε θα γίνει η πληρωμή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης 2017.


-Την πληρωμή για το επίδομα θέρμανσης 2016 - 2017 προανήγγειλε σε συνέντευξη της η υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου. Τέλος του μήνα θα γίνει η πληρωμή.

-Συγκεκριμένα σύμφωνα με την προαναγγελία της κ. Παπανάτσιου το επίδομα θέρμανσης 2016 - 2017 θα πληρωθεί στις 30 Ιουνίου ημέρα Παρασκευή.

Η πληρωμή θα αφορά όσους δικαούχους υπέβαλαν αιτήσεις από την 1/1/2017 έως και την 31/5/2017και  θα εισπράξουν τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης ανάλογα τα λίτρα του πετρελαίου που έχουν προμηθευτεί αλλά και δικαιούνται.

-Να υπενθυμίσουμε ότι, με τα νέα προαπαιτούμενα το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που θα δοθεί από την επόμενη χρονιά, θα μειωθεί κατά 50% ενώ την αντίθεσή της στην επαπειλούμενη μείωση του κονδυλίου του προϋπολογισμού για το επίδομα έχει επισημάνειη Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, υπογραμμίζοντας τις κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές συνέπειες από την αδυναμία των νοικοκυριών να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης.

«Η ανεξέλεγκτη υλοτόμηση, η καύση υλικών επικίνδυνων για την υγεία και τη ζωή των καταναλωτών και των πολιτών και τέλος οι επιπτώσεις στην υγεία από την έλλειψη θέρμανσης είναι μερικές από τις πλέον επιβεβαιωμένες συνέπειες. Αυτές οι συνέπειες θα ενταθούν ακόμη περισσότερο με τη νέα μείωση του επιδόματος», αναφέρει η ΟΒΕ. «Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε, προσθέτει, και την αύξηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (ΕΦΚ) σε όλα τα καύσιμα από 1.1.2017 και του πετρελαίου θέρμανσης από 15.10. 2016. Το αποτέλεσμα είναι οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας να είναι από τις υψηλότερες της ΕΕ-28».

Πηγή:http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/161834/epidoma-petrelaiou-thermansis-2017-pote-tha-ginei-i-pliromi

Δεν υπάρχουν σχόλια: