Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Συνελήφθησαν στην Καβάλα δύο Βουλγάρες για κλοπές πορτοφολιών.


-Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο κλοπές πορτοφολιών, που είχαν διαπραχθεί χθες (17-6-2017) το πρωί, στην πόλη της Καβάλας.

-Συνελήφθησαν χθες (17-6-2017) το πρωί, στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, δύο (2) αλλοδαπές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 19 και 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές.

-Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, στο χώρο της λαϊκής αγοράς, οι δράστιδες αφαίρεσαν τα πορτοφόλια δύο ηλικιωμένων ημεδαπών, τα οποία περιείχαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 135 ευρώ και διάφορα έγγραφα.

-Μετά την καταγγελία των περιστατικών, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τις δυο δράστιδες.

-Στην κατοχή τους βρέθηκε όλο το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, ενώ σε κάδο απορριμμάτων εντοπίσθηκαν και ορισμένα από τα αφαιρεθέντα έγγραφα, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

-Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

-Tο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποτροπής παρόμοιων περιστατικών, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ( www . hellenicpolice . gr /Οδηγός του Πολίτη/Χρήσιμες Συμβουλές) τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές:

-Μην μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά στο πορτοφόλι σας, την τσάντα ή τη τσέπη σας.

-Μη βάζετε το πορτοφόλι σας σε πίσω τσέπη.

-Μην μεταφέρετε πιστωτικές κάρτες και μπλοκ επιταγών στην ίδια τσέπη ή τσάντα.

-Μην παίρνετε τσάντα όταν πηγαίνετε για ψώνια σε καταστήματα και ιδιαιτέρως σε σημεία που συχνάζει πολύς κόσμος (λαϊκή αγορά, πολυκαταστήματα κ.λ.π.) και ειδικά σε περιόδους εορτών.

-Σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας.

-Για κανένα λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.

-Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.

-Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους ή χώρους αναψυχής μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα ή στα πόδια σας.

-Όταν περπατάτε φροντίστε να βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και σε κατεύθυνση αντίθετη της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

-Κρατάτε γερά την τσάντα σας και πηγαίνετε στην μέσα πλευρά του πεζοδρομίου, έχοντας την προς την πλευρά των κτιρίων και όχι του δρόμου.

-Μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε εμφανές σημείο στο εσωτερικό (καµπίνα) του αυτοκινήτου και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού, αλλά κάτω από αυτό.

-Αν κάποιος οδηγός οχήματος (αυτοκινήτου ή δικύκλου) σας πλησιάσει για να ζητήσει πληροφορία, αποφύγετε να πλησιάσετε το όχημα του.

-Μην επιλέγετε να βαδίζετε σε σκοτεινούς και απόμερους δρόμους, ειδικά όταν είστε µόνοι.

-Πάντα να είστε σε ετοιμότητα για ύποπτα πρόσωπα και ύποπτες κινήσεις.

-Εάν πέσετε θύμα "τσαντάκηδων" ή "πορτοφολάδων'" ή είσθε μάρτυρας επίθεσης, αρχίστε να φωνάζετε βοήθεια µε όλη σας την δύναμη.

-Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά.

-Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και του μεταφορικού μέσου, αν χρησιμοποίησε τέτοιο.

-Αν δεχθείτε επίθεση να καταγγείλετε αμέσως το γεγονός στην Αστυνομία, ενημερώνοντας την αν η τσάντα ή το πορτοφόλι σας περιείχε την ταυτότητά σας ή άλλα σημαντικά έγγραφα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: