Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Σύλληψη 49-χρονου στην Ξάνθη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και κλοπή.


Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από 300 κιλά φύλλα καπνού, 107,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 9 φυτά κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 113.000 ευρώ και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

-Συνελήφθη χθες (2-6-2017) το βράδυ, στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και κλοπή.

-Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στην Ξάνθη, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν και κατέσχεσαν μεταξύ άλλων:

51 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 335,55 κιλών, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

9 φυτά κάνναβης ύψους από 0,1 έως 0,4 μέτρα

1 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 107,9 γραμμαρίων

38 ναρκωτικά δισκία

το χρηματικό ποσό των 113.000 ευρώ

4 δοχεία με αρωματικά καπνού

1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

69 κενές νάιλον συσκευασίες

-Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε για τον 49χρονο περιλαμβάνεται επίσης και το αδίκημα της κλοπής καθόσον, όπως προέκυψε, την παραπάνω ποσότητα καπνού είχε αφαιρέσει από εγκαταστάσεις συνεταιρισμού στην πόλη της Ξάνθης.

-Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης. 





Δεν υπάρχουν σχόλια: