Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Τρείς (3) Ρουμάνοι ηλικίας 38, 39, και 66 ετών εξειδικεύονταν σε κλοπές σκαφών και εξωλέμβιων μηχανών στον Νομό Καβάλας,


Οι δράστες είχαν αφαιρέσει συνολικά 2 σκάφοι και 5 εξωλέμβιες μηχανές.

-Εξιχνιάστηκαν μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπές σκαφών και εξωλέμβιων μηχανών, που διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα 11 – 26/3/2017 στο νομό Καβάλας.

-Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών (3) αλλοδαπών, υπηκόων Ρουμανίας, ηλικίας 38, 39 και 66 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

-Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής και συνδυαστικής αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και έχοντας ως ορμητήριο τη χώρα τους, επισκέπτονταν την Ελλάδα και συγκεκριμένα περιοχές του νομού Καβάλας, από όπου αφαιρούσαν σκάφοι και εξωλέμβιες μηχανές, ενώ στη συνέχεια, σε σύντομο χρόνο, επέστρεφαν στην Ρουμανία.

-Αναλυτικότερα, οι τρεις δράστες διέπραξαν τις κάτωθι κλοπές:

 -Νυχτερινές ώρες της 11-12/3/2017, αφαίρεσαν από το Παληό Καβάλας μία εξωλέμβια μηχανή.

 -Τις πρώτες πρωινές ώρες της 19-3-2017, αφαίρεσαν από τη Νέα Καρβάλη Καβάλας, ένα σκάφος, στο οποίο ήταν τοποθετημένη μία εξωλέμβια μηχανή.

 -Τις πρώτες πρωινές ώρες της 19-3-2017, αφαίρεσαν από το Ορφάνιο Καβάλας μία εξωλέμβια μηχανή.

 -Τις πρώτες πρωινές ώρες της 26-3-2017, αφαίρεσαν από τη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, ένα σκάφος, στο οποίο ήταν τοποθετημένες δύο εξωλέμβιες μηχανές.

-Κατά τη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό των τριών δραστών, δύο από αυτούς, ο 39χρονος και ο 66χρονος, συνελήφθησαν την 10-6-2017, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής για κλοπή σκάφους και απόπειρα κλοπής. Ακολούθως μετά από σχετικά Εντάλματα Σύλληψης και Προσωρινής Κράτησης της κα Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Καβάλας, οδηγήθηκαν σε κατάστημα κράτησης της χώρας, όπου και κρατούνται.

-Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

-Την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας Καβάλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: