Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Με ηλεκτρονικό μήνυμα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, 34-χρονος σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης, επιχείρησε να προσελκύσει ανήλικο και να έρθει σε επαφή μαζί του.


-Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εξιχνιάστηκε υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, για την οποία σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 34χρονου ημεδαπού.

-Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε καταγγελία πατέρα ανήλικου στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης απέστειλε μήνυμα στον ανήλικο υιό του με σκοπό να τον προσελκύσει και να έρθει σε επαφή μαζί του.

-Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των καταγγελλομένων.
-Άμεσα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος διεξήγαγε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και η εμπλοκή του 34χρονου ημεδαπού στην υπό έρευνα υπόθεση.

-Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες, 2 Ιουνίου 2017, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 34χρονου σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος και (2) φορητά μέσα αποθήκευσης (USB Flash Disks).

-Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

-Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Δεν υπάρχουν σχόλια: