Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Συνελήφθησαν στο Τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της Καβάλας ένας 44-χρονος Αλβανός και ένας 57-χρονος Ιταλός για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.


Κατασχέθηκαν πάνω από 26,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

-Συνελήφθησαν χθες (18-6-2017) το μεσημέρι, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 44χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 57χρονος υπήκοος Ιταλίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.

-Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικών δράσεων για την αποδόμηση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την δραστηριοποίηση των δραστών στην εισαγωγή ναρκωτικών από την Αλβανία στη χώρα μας και την περεταίρω διακίνηση τους σε Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους.

-Κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τον 44χρονο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, να σταθμεύει ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έμφορτο με μεγάλη ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης. Στη συνέχεια, κατέλαβαν τον 57χρονο να μεταβαίνει στο σημείο που ήταν σταθμευμένο το όχημα, προκειμένου να το παραλάβει, ενώ ο 44χρονος οδηγώντας άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατευθύνθηκε στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία για να πραγματοποιήσει έξοδο.

-Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εντοπίσθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα σημεία στο εσωτερικό του, 45 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους 26.722 γραμμαρίων.

-Όπως διακριβώθηκε από τις έρευνες, ο 57χρονος θα παραλάμβανε το όχημα με την κατεργασμένη κάνναβη, με σκοπό να μεταφέρει την ποσότητα των ναρκωτικών στην Ιταλία.

-Κατασχέθηκαν:

26.722 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα)

2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ

3 κινητά τηλέφωνα

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: