Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Καταργούνται οι δικαιολογημένες απουσίες στα σχολεία - τέλος και στα απουσιολόγια. Ενημέρωση με SMS στους γονείς.


-Την πλήρη κατάργηση των δικαιολογημένων απουσιών, χωρίς να επηρεαστεί το συνολικό όριο των 114 που ισχύει σήμερα, προβλέπει ρύθμιση  που θα φέρει στη Βουλή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

-Παράλληλα στο υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με το esos.gr  θα ετοιμαστεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία θα καταγράφει τις καθημερινές απουσίες των μαθητών όλων των Λυκείων της  χώρας, προκειμένου οι γονείς να ενημερώνονται μέσω sms ή e-mail για την απουσία του παιδιού τους από το σχολείο.

-Η πολιτική ηγεσία, αυτές τις ημέρες επεξεργάζεται το σχέδιο ποιο θα είναι το όριο των απουσιών, για να στέλνεται το μήνυμα στους γονείς.

-Όσον αφορά την κατάργηση των αδικαιολόγητων απουσιών  η ρύθμιση, προβλέπει:

Α. Οριο απουσιών μαθητών Λυκείου 114

Β. Καταργείται η διάταξη για τις δικαιολογημένες  απουσίες.

-Σχετικά με το Γυμνάσιο στο υπουργείο υπάρχει προβληματισμός εάν πρέπει να καταργηθούν οι δικαιολογημένες απουσίες.

-Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας:

Α. Ο συνολικός αριθμός των μαθητών που φοιτούσαν κατά το περσινό σχολικό έτος 2015-2016 στην τελευταία τάξη των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας ήταν  100.689.

Β. Κατά τον μήνα Απρίλιο του περσινού σχολικού έτους 38.102 μαθητές πραγματοποίησαν 0-50 απουσίες (ώρες), 17.765 μαθητές πραγματοποίησαν 50-100 απουσίες (ώρες) και 346 μαθητές πραγματοποίησαν παραπάνω από 100 απουσίες (ώρες).


Πηγή:http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/paideia/162989/katargoyntai-oi-dikaiologimenes-apousies-sta-sxoleia-me-sms-i-enimerosi-ton-goneon

Δεν υπάρχουν σχόλια: