Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Προσποιούμενοι υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. ένας 38-χρονος μαζί με αγνώστων στοιχείων συνεργό του, και προφασιζόμενοι βλάβη στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση σπιτιών ηλικιωμένων στο Ελαιοχώρι και Αμισιανά-Καβάλας αφαιρούσαν από αυτούς χρήματα και κοσμήματα.


-Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, δύο (2) κλοπές σε σπίτια ηλικιωμένων, που διαπράχθηκαν την 5-6-2017 και 16-5-2017, σε χωριά της Καβάλας.

-Για τις δύο υποθέσεις σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού, για κλοπή. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει έναν ακόμη άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του 38χρονου.

-Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε, την 5-6-2017 το πρωί, οι δράστες, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, μετέβησαν στην οικία 80χρονης ημεδαπής, στο Ελαιοχώρι Καβάλας και προφασιζόμενοι «έλεγχο» βλάβης στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού , την έπεισαν να συγκεντρώσει χρηματικό ποσό των 40 ευρώ και χρυσαφικά, ενώ στη συνέχεια, αποσπώντας την προσοχή της, τα αφαίρεσαν και τράπηκαν σε φυγή.

-Επιπλέον, την 16-5-21017, οι δράστες μετέβησαν στην οικία 86χρονης ημεδαπής, στα Αμισιανά Καβάλας, όπου ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, κατάφεραν να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

-Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: