Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 52χρονος, για πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο.


-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

-Ειδικότερα, τον Νοέμβριο του 2015, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας των γερμανικών Αρχών σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, προέκυψαν δύο (2) ηλεκτρονικά ίχνη που ανήκουν σε χρήστες του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας.

-Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και μετά από Βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατόχου της διαδικτυακής σύνδεσης.

-Επιπλέον, προέκυψε ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα των ερευνών, ο κάτοχος της συγκεκριμένης σύνδεσης παρείχε στον 52χρονο συλληφθέντα τη δυνατότητα χρήσης της.

-Σε έρευνα που έγινε την 22-07-2016 στην οικία του 52χρονου, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ σε αποθηκευτικά μέσα που κατείχε βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

-Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τρεις (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι,

τρεις (3) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι,

τρία (3) ψηφιακά μέσα αποθήκευσης (USB Stick) και

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

-Το κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

-Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επισημαίνεται ότι ο 52χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές, για το ίδιο αδίκημα.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

-Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Δεν υπάρχουν σχόλια: