Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Και η Δράμα μέσα στους 34 δήμους της 2-ης προκήρυξης για προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας μέσω ΟΑΕΔ.


-Το δεύτερο μέρος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, που αφορά 34 δήμους της χώρας με υψηλά ποσοστά ανεργίας, θα αρχίσει να "τρέχει" από την επόμενη εβδομάδα μέσω ΟΑΕΔ, ανέφερε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα καταπολέμησης της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία υπογράμμισε ότι συνολικά, θα απορροφηθούν και θα επιμορφωθούν 42.000 μακροχρόνια άνεργοι, ηλικίας άνω των 50 ετών.

-Όπως είπε η κ. Αντωνοπούλου, μετά την πρώτη φάση του προγράμματος, που αφορούσε 17 δήμους με υψηλά ποσοστά ανεργίας θα ακολουθήσουν οι επόμενοι 34 και σταδιακά και ανά χρονικά διαστήματα, θα υλοποιηθούν και οι επόμενες φάσεις του προγράμματος που απευθύνεται στους 42.000 ανέργους.

-Μιλώντας στην εκπομπή "Δύο στις 12" η αναπληρώτρια υπουργός, υπενθύμισε ότι δίνεται προτεραιότητα στις πλέον ευάλωτες ομάδες, που είναι οι μακροχρόνια άνεργοι άνω των 50 ετών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείονται οι νεότεροι σε ηλικία και τόνισε, ότι στη διάρκεια της οκτάμηνης απασχόλησης, δίνεται για πρώτη φορά έμφαση και στην επιμόρφωση, μέσω σεμιναρίων που θα παρακολουθούν μία ημέρα κάθε εβδομάδα οι απασχολούμενοι. «Το πρόγραμμα επικεντρώνεται πρώτα στους θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

-Θέλουμε να αντιμετωπιστεί η ανεργία σε τοπικό επίπεδο, μέσα στην ίδια περιοχή μέσα στο δήμο», είπε η κ. Αντωνοπούλου η οποία έκανε γνωστό, ότι έως τώρα, δεν υπήρχε καθαρή καταγραφή στην υλοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης αλλά και παρακολούθηση του έργου που προσφέρουν οι επωφελούμενοι.

-Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στα προηγούμενα προγράμματα μετά την κατανομή των θέσεων απασχόλησης, σε περιφερειακό επίπεδο, "έμπαινε" εκ των υστέρων και το πληθυσμιακό κριτήριο του κάθε δήμου της χώρας, με αποτέλεσμα, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνοπούλου, να αντιστοιχούν στην Κηφισιά 300 θέσεις απασχόλησης και στο Πέραμα μόλις 70. «Θέλουμε να υπάρχει το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα της παρέμβασης σε τοπικό επίπεδο», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός, η οποία καταλήγοντας ζήτησε τη στενή συνεργασία με όλους τους δήμους της χώρας.

-Οι 34 Δήμοι ειναι: Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, Χαλκηδόνας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: