Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Συνελήφθησαν σε πόλη της Θεσσαλίας, τρία (3) άτομα για παράνομη διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιγνίων, μέσω διαδικτύου.


-Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 35χρονου ημεδαπού καθώς επίσης και σε βάρος δυο ημεδαπών, ιδιοκτητών πρακτορείου, γιατί διευκόλυναν την παράνομη δράση του 35χρονου.

-Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται, τρία ακόμη άτομα, διαχειριστές ιστοσελίδων στην αλλοδαπή, τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των οποίων, δεν έχουν μέχρι τώρα διακριβωθεί και αναζητούνται.

-Κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) δελτία, καθώς και ειδικός εξοπλισμός και ψηφιακά μέσα που χρησιμοποιούνταν για την παράνομη δράση.

-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη την 14 Ιουλίου 2016, σε πόλη της Θεσσαλίας, 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράνομη διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιγνίων, μέσω διαδικτύου.

-Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνελήφθησαν επίσης, δυο ακόμα ημεδαποί, ιδιοκτήτες πρακτορείου ΠΡΟΠΟ, οι οποίοι διευκόλυναν την παράνομη δράση του 35χρονου.

-Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της «Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.)» και ακολούθως της «ΟΠΑΠ Α.Ε.» στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για ύπαρξη τριών ιστοσελίδων που παρέχουν δυνατότητα παράνομης διαδικτυακής συμμετοχής σε τυχερά παιχνίδια.

-Σύμφωνα με την καταγγελία μάλιστα, χρήστες του διαδικτύου είχαν δυνατότητα συμμετοχής σε δύο τυχερά παίγνια, την αποκλειστικότητα διοργάνωσης και διεξαγωγής των οποίων έχει η «ΟΠΑΠ Α.Ε.», μέσω καταβολής πρόσθετου αντιτίμου (υπερτιμολόγηση για κάθε στήλη), που λειτουργούσε ως προμήθεια για τις ιστοσελίδες.

-Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των δεδομένων και προέκυψε η εμπλοκή του 35χρονου στην υπόθεση.

-Πιο συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο 35χρονος ως εκπρόσωπος ιστοσελίδας, παραλάμβανε τα δεδομένα ύστερα από την ηλεκτρονική υποβολή τους, από τους χρήστες του διαδικτύου και αφού τα αποτύπωνε σε αντίστοιχα δελτία, τα κατέθετε στο πρακτορείο των δυο συλληφθέντων, ενώ τελικά τα μεταφόρτωνε στους προσωπικούς λογαριασμούς των διαδικτυακών παικτών.

-Οι δύο συλληφθέντες – ιδιοκτήτες του πρακτορείου για να διευκολύνουν την παράνομη δράση του 35χρονου, είχαν παραχωρήσει εντός του πρακτορείου τους ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο και διατηρούσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές και συσκευές σάρωσης εγγράφων, οι οποίοι και κατασχέθηκαν.

-Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του 35χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (508) φάκελοι που περιείχαν πάνω από 25.000 δελτία, εγχειρίδιο στην Αγγλική, στο οποίο περιγράφεται η αναλυτική διαδικασία διεκπεραίωσης των ηλεκτρονικά κατατεθέντων δελτίων και συμβόλαιο - σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ αυτού και της ιστοσελίδας

-Στην υπόθεση εμπλέκονται τρία ακόμη άτομα, διαχειριστές ιστοσελίδων στην αλλοδαπή, τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των οποίων, δεν έχουν μέχρι τώρα διακριβωθεί και αναζητούνται.

-Από την παράνομη αυτή δραστηριότητα επήλθε σε βάρος του δημοσίου, σημαντική ζημία, το ύψος της οποίας ερευνάται σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

-Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας και η υπόθεση στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην κύρια ανάκριση.

-Τα κατασχεθέντα πειστήρια και ψηφιακά μέσα, θα αποσταλούν για περαιτέρω διερεύνηση.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

-Μέσω twitter: @CyberAlertGR

-Σχετική ενημέρωση επίσης, μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό τόπο: http :// cyberalert . gr / feelsafe /


Δεν υπάρχουν σχόλια: