Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Συνελήφθη 80-χρονος Γερμανός σε περιοχή της Β.Ελλάδας, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.


Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

-Από τη Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 80χρονου αλλοδαπού υπηκόου Γερμανίας, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων.

-Η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, στην οποία συμμετείχε και η Ελλάδα μέσω της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

-Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υπηρεσίας σε συνεργασία με αλλοδαπές αρχές κατάφεραν ύστερα από πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες να εντοπίσουν ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, που εμπλεκόταν σε υπόθεση κατοχής και διαμοιρασμού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, εντός της ελληνικής επικράτειας.

-Τα ανωτέρω στοιχεία αφού τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στο πλαίσιο της προανάκρισης που διατάχθηκε, πραγματοποιήθηκε ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 80χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Βορείου Ελλάδας.

-Σε νομότυπη έρευνα που έγινε την 13-07-2016, στην οικία του δράστη, διακριβώθηκε η εμπλοκή του στις αναφερόμενες πράξεις, ενώ κατασχέθηκε φορητός υπολογιστής, εξωτερικός σκληρός δίσκος, τρεις συσκευές αποθήκευσης δεδομένων ( USB ) και έξυπνο κινητό τηλέφωνο.

-Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής, ενώ τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

-Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Δεν υπάρχουν σχόλια: