Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάσθηκαν τριάντα (30) υποθέσεις απάτης κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.


Σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον Νοέμβρη του 2015, για παρόμοια υπόθεση.

-Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εξιχνιάσθηκαν (30) υποθέσεις απάτης, στο πλαίσιο διενεργουμένης προκαταρκτικής εξέτασης για παρόμοια υπόθεση.

-Σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών ηλικίας 25, 25, 26 και 31 ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση από κοινού και κατ’ επάγγελμα, μέσω διαδικτύου και σύσταση συμμορίας.

-Πιο συγκεκριμένα για τη διερεύνηση της παράνομης δράσης τους, είχε προηγηθεί καταγγελία 40χρονου ιδιώτη στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, τον Νοέμβριο του 2015, η οποία αφορούσε ψευδή ανάρτηση αγγελίας πώλησης κινητού τηλεφώνου στο διαδίκτυο.

-Για την υπόθεση αυτή είχαν συλληφθεί οι ανωτέρω ημεδαποί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ( Σχετικό το από 19-11-2015 Δελτίο Τύπου ).

-Ωστόσο, για τον περαιτέρω εντοπισμό και συσχέτιση όμοιων περιπτώσεων ανά την επικράτεια παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας, η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

-Στο πλαίσιο της εξέτασης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των (4) ημεδαπών σε τριάντα (30) περιστατικά εξαπάτησης.

-Σημειώνεται ότι τα κέρδη που αποκόμισαν οι δράστες από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχονται σε τουλάχιστον (23.000) ευρώ.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

-Μέσω twitter : @ CyberAlertGR


Δεν υπάρχουν σχόλια: