Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Προφασιζόμενος τεχνικό Δ/ντή εταιρείας προπληρωμένων καρτών διαδικτυακών συναλλαγών, 43-χρονος εξαπάτησε επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες διαφόρων καταστημάτων και επιχειρήσεων που πωλούσαν προπληρωμένες κάρτες, αποσπώντας τους κωδικούς τους και αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπάτησεων σε βάρος καταστηματαρχών που πωλούσαν προπληρωμένες κάρτες, για διαδικτυακές αγορές.

-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση εξαπατήσεων σε βάρος καταστηματαρχών που πωλούνταν προπληρωμένες κάρτες για διαδικτυακές αγορές, σε διάφορες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας.

-Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 43χρόνου ημεδαπού ο οποίος κατηγορείται για απάτες μέσω διαδικτύου κατ' εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί παιγνίων.

-Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες διαφόρων καταστηματαρχών από περιοχές της Αθήνας, της Ζακύνθου και της Ρόδου, στα οποία, μεταξύ άλλων πωλούνταν και προπληρωμένες κάρτες, που χρησιμοποιούνται για διαδικτυακές συναλλαγές.

-Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι ο 43χρονος τηλεφωνούσε σε ιδιοκτήτες και επιχειρηματίες διαφόρων καταστημάτων και επιχειρήσεων (ψιλικών, μίνι μάρκετ, περίπτερα κ.τ.λ.) σε διάφορες περιοχές της χώρας και προφασιζόταν ότι φέρει ιδιότητα τεχνικού διευθυντή εταιρείας που έχει εγκαταστήσει μηχανήματα έκδοσης προπληρωμένων καρτών διαδικτυακών συναλλαγών στα καταστήματά τους.

-Ακολούθως, με το πρόσχημα ότι το μηχάνημα είχε βλάβη, τους ζητούσε να του εκτυπώσουν και να του αποστείλουν τους κωδικούς των προπληρωμένων καρτών, τις οποίες χρησιμοποιούσε σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου.

-Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία των προπληρωμένων καρτών και τις παρόχους εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και διαδικτυακού στοιχηματισμού, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση του 43χρονου.

-Μάλιστα, διακριβώθηκε ότι ο 43χρονος συμμετείχε και σε άλλες συναφείς πράξεις εξαπάτησης, που πραγματοποιήθηκαν με τον ίδιο τρόπο δράσης, σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων.

-Ο 43χρονος δε συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 111 88

-Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr  

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα iOS - Android : CYBERKID

-Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR


Δεν υπάρχουν σχόλια: