Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Mειώσεις στις συντάξεις από 1-η Αυγούστου – Ποιοί θα δούν μείωση.


Περισσότεροι από 700.000 συνταξιούχοι θα βρεθούν προ της δυσάρεστης έκπληξης των μειωμένων συντάξεων με την αλλαγή παρακράτησης του φόρου από τον Αύγουστο. Το μέτρο αφορά όσους παίρνουν περισσότερες από μία συντάξεις. 

-Συγκεκριμένα, η παρακράτηση του φόρου θα γίνεται προκαταβολικά και στο σύνολο των συντάξεων και όχι σε κάθε επιμέρους σύνταξη ξεχωριστά, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.
-Κατ’ αυτόν τον τρόπο περισσότεροι από 700.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν πάνω από μία σύνταξη και στο σύνολο το ποσό ξεπερνά τα 750 ευρώ μηνιαίως αναμένεται να δουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό να έχουν μπει κατά μέσο όρο 40 ευρώ λιγότερα.

-Το εν λόγω μέτρο υιοθετήθηκε για να πληρώνουν οι συνταξιούχοι προκαταβολικά ποσοστό της φορολογίας που θα καλούνταν με τα παλιά δεδομένα να πληρώσουν το επόμενο έτος με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.

-Από την άλλη πλευρά, σχεδόν 400.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν συντάξεις έως 700 ευρώ θα διαπιστώσουν από τον Αύγουστο μία μικρή αύξηση που θα ανέρχεται περίπου στα 15 ευρώ μηνιαίως, καθώς σταματά η παρακράτηση φόρου που ίσχυε μέχρι τέλος Ιουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: