Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Μεγάλη επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας κατά εμπόρων ναρκωτικών - Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από τη χώρα μας στη Γερμανία.


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση πέντε (5) μελών της ομάδας, ένα (1) εκ των οποίων είχε ηγετικό ρόλο.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών .

Ο δράστες απέκρυπταν τα ναρκωτικά μέσα σε οικοσκευές, τις οποίες απέστελναν στη Γερμανία με διάφορες μεταφορικές εταιρείες.

-Διακριβώθηκε, έπειτα από πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, η δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από τη χώρα μας στη Γερμανία.

-Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε (5) μελών της ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

-Πρόκειται για πέντε (5) ημεδαπούς, ηλικίας 22, 28, 37, 38 και 39 ετών. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένα άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο, μέλος της ομάδας, το οποίο παραλάμβανε τις ποσότητες ναρκωτικών στη Γερμανία.

-Ειδικότερα, μετά από πολύμηνες και ενδελεχείς έρευνες, κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων που πρόεκυψαν μέσα από φυσικές, τεχνικές και επιστημονικές μεθόδους, εξακριβώθηκε ότι οι παραπάνω δράστες, από το Σεπτέμβριο του 2012 έως και τον Ιούνιο του 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με δομημένη - διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, από τη χώρα μας στη Γερμανία.

-Αναλυτικότερα, οι δράστες απέκρυπταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε οικοσκευές, τις οποίες στη συνέχεια παρέδιδαν σε διάφορες μεταφορικές εταιρείες διεθνών μεταφορών, προκειμένου να τις μεταφέρουν για λογαριασμό τους στη Γερμανία, χωρίς όμως να γνωρίζουν το περιεχόμενο τους. Εκεί άγνωστο μέχρι στιγμής μέλος τις ομάδας παραλάμβανε τις οικοσκευές με τα ναρκωτικά.

-Από τις έρευνες προέκυψε ότι τον ηγετικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 37χρονός, ενώ κατά το χρονικό διάστημα δράσης, τα μέλη της ομάδας, απέστειλαν τουλάχιστον έξι (6) φορές, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στη Γερμανία. Σε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις, οι Ιταλικές αρχές εντόπισαν σε φορτηγό διεθνών μεταφορών, επιμελώς κρυμμένα, στο εσωτερικό οικοσκευής, 12,5 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

-Σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, στα σπίτια των δραστών, στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη, καθώς επίσης και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ηλεκτρονική ζυγαριά 

28 κινητά τηλέφωνα 

16 κάρτες κινητής τηλεφωνίας 

ηλεκτρονική συσκευή 

κυνηγετικό όπλο 

πλαστό δελτίο κατοχής κυνηγετικού όπλου 

Δελτίο Ταυτότητας των Αρχών της Βουλγαρίας

-Σε βάρος των δύο δραστών ηλικίας 22 και 38 ετών, σχηματίσθηκαν επίσης δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθόσον, στην οικία του 22χρονου βρέθηκε το κυνηγετικό όπλο και το πλαστό δελτίο κατοχής κυνηγετικού όπλου, ενώ στην κατοχή του 38χρονου, το Δελτίο Ταυτότητας των Αρχών της Βουλγαρίας.

-Σημειώνεται ότι ο 37χρονος δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για μαστροπεία.

-Η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την περεταίρω διερεύνηση της εγκληματικής δράσης της ομάδας, την ταυτοποίηση του άγνωστου μέλους της και τυχόν άλλων ατόμων που εμπλέκονται σε αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: