Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Απίστευτο: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσέλαβε δύο πιτσιρικάδες πρώην χάκερς στη δουλειά!


-Είναι γνωστή η δουλειά που γίνεται στη Δίωξη Ηλεκτρικού Εγκλήματος και άλλωστε είναι νωπή ακόμα η ευχαριστήρια επιστολή των υπευθύνων του Facebook για το γεγονός ότι συνέλαβε τους χάκερς που είχαν κάνει άνω-κάτω το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο.

-Φαίνεται, όμως, πως η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν έχει τις γνωστές αγκυλώσεις άλλων δημόσιων υπηρεσιών και πρωτοπορεί με τις αποφάσεις της. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προσέφερε... δουλειά σε δύο πιτσιρικάδες πρώην χάκερς και τους έθεσε στην υπηρεσία της;.

-Μάλιστα, αμφότεροι θα προσφέρουν τα φώτα τους οικειοθελώς και αφιλοκερδώς.

-Η προχωρημένη πρόθεση του διοικητή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχου Μανώλη Σφακιανάκη να προτείνει τέτοιοι έξυπνοι νεαροί να προσλαμβάνονται με... μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών στην ΕΛ.ΑΣ., είχε πάρει «σάρκα και οστά» αρκετό καιρό πριν, με άλλη όμως μορφή, χωρίς οικονομική σχέση συνεργασίας.

-Οι δύο νεαροί, 19 και 16 χρονών, είχαν κατηγορηθεί στο πρόσφατο παρελθόν σε ξεχωριστές υποθέσεις cracking. Σε βάρος τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσία τους δύο φορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής τους. Η ανακρίτρια προέβη σε μία πρωτοποριακή πρόταση προς τους δύο κατηγορουμένους.

«Θέλετε, αντί να δίνετε το "παρών" στο αστυνομικό τμήμα, να το κάνετε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;» φαίνεται να ρώτησε η δικαστική λειτουργός. Οι πληροφορίες θέλουν τους δύο νεαρούς να ενθουσιάστηκαν με την ιδέα και δήλωσαν πρόθυμοι να το κάνουν.


Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια: