Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Απετράπη ακόμη μία περίπτωση αυτοκτονίας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBERALERT»


Για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464, στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr και μέσω του Application (ios-android) CYBERALERT

-Χθες (16-07-2014) βραδινές ώρες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας απέτρεψε ακόμη μία περίπτωση αυτοκτονίας, αξιοποιώντας την καινοτόμο διαδικασία «CYBERALERT».

-Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε μέσω του «CYBERALERT», από χρήστη του διαδικτύου, ότι εντόπισε σε ιστοσελίδα την πρόθεση ατόμου να αυτοκτονήσει.

-Με άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησαν σε ψηφιακή έρευνα, μέσω της οποίας προέκυψε η γεωγραφική θέση του ατόμου. Μετά τον ψηφιακό εντοπισμό και την ταυτοποίηση του ατόμου, το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής εντόπισε άμεσα το άτομο, που μεταφέρθηκε σε εντατική μονάδα νοσηλευτικού ιδρύματος, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει λήψη φαρμάκων, με σκοπό να αυτοκτονήσει.

-Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464

-Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Application (ios-android) CYBERALERT


http://www.astynomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: