Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Δύο (2) νέα προγράμματα προσλήψεων ανέργων μέσω του Ο.Α.Ε.Δ.


-Οι προϋποθέσεις και τις προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων σε δύο νέα προγράμματα προσλήψεων για ανέργους από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

-Το πρώτο πρόγραμμα αφορά την πρόσληψη έως 200 ανέργων σε θέσεις εργασίας που προκύπτουν σε ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ και σε οργανώσεις μέλη τους. Το δεύτερο ενισχύει τη διατήρηση θέσεων εργασίας, με επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, επιχειρήσεων που επηρεάζεται η λειτουργία τους από τα έργα κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη. Η υποβολή αιτήσεων και για τα δύο προγράμματα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω του site του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

-Ειδικότερα, για το πρώτο πρόγραμμα, δικαιούχοι είναι η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.(Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (Ε.Σ.Ε.Ε.) και οι Οργανώσεις οι οποίες είναι μέλη τους, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.) και οι οργανώσεις μέλη των πανελληνίων οργανώσεων του Σ.Ε.Τ.Ε.

-Ωφελούμενοι του προγράμματος πρόσληψης ανέργων σε ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΒ και ΣΕΤΕ, είναι άνεργοι ηλικίας από 18 έως 66 ετών, οι οποίοι έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή υπηκοότητα κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάρτα ανεργίας σε ισχύ ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της ζήτησης από τους δικαιούχους, και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις.

-Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας έως 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 22 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα. Για ωφελούμενους ηλικίας άνω των 25 ετών, που θα προσληφθούν στα πλαίσια του προγράμματος, η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό των 25 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

-Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους 39 μήνες εκ των οποίων οι 36 μήνες αφορούν σε επιχορήγηση και 3 μήνες σε δέσμευση του εργοδότη. Σημειώνεται ό,τι δεν είναι δυνατή η υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε περίπτωση που οι δικαιούχοι (εγγεγραμμένοι στις ανωτέρω Συνομοσπονδίες και εργοδοτικές Οργανώσεις), έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας χωρίς να το αντικαταστήσουν, κατά το χρονικό διάστημα των τριών μηνών που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησής τους για υπαγωγή στο πρόγραμμα και μέχρι την ένταξή τους σε αυτό.

-Το δεύτερο πρόγραμμα, για τη διατήρηση θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τα έργα κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι διάρκειας 18 μηνών και χρηματοδοτείται από τα αποθεματικά του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ) και η μέγιστη συνολική δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 3.000.000 ευρώ.

-Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις που λειτουργούσαν κατά την 7η Απριλίου 2014 και βρίσκονται με είσοδο ή και πρόσοψη μπροστά από τα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στη Θεσσαλονίκη, επιχορηγούνται, για τους εργαζόμενους που απασχολούσαν κατά την ίδια ημερομηνία, σε

α) ποσοστό 100%, επί του μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στις μηνιαίες εργοδοτικές εισφορές, εφόσον βρίσκονται και λειτουργούν στο ισόγειο των κτιρίων με είσοδο ή και πρόσοψη μπροστά από τα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στη Θεσ/νίκη, και

β) ποσοστό 50%, εφόσον βρίσκονται και λειτουργούν αυτοτελώς σε υπόγεια ή σε ορόφους των κτιρίων με είσοδο ή και πρόσοψη μπροστά από τα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ στη Θεσ/νίκη, με την προϋπόθεση να διατηρήσουν το προσωπικό τους καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Ως βάση για τον ποσοστιαίο υπολογισμό του ανωτέρω ποσού επιχορήγησης λαμβάνονται οι πραγματικές μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές των εργαζομένων/επιχορηγουμένων που αντιστοιχούν μέχρι του ύψους των 1.500 ευρώ.

-Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

-Τελευταία ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 15-09-2014.


http://www.thrakitoday.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: