Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία 63χρονου ημεδαπού, με κίνητρο τη ληστεία, που είχε διαπραχθεί την 28-4-2014 στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης .

 
Για την υπόθεση αυτή είχε συλληφθεί την ίδια ημέρα (28-4-2014), στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ένας 43χρονος ημεδαπός

Ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή άλλων (7) δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία και ληστεία

Ένας από τους δράστες συνελήφθη την 8-7-2014 μετά από Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Αλεξανδρούπολης
-Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, η ανθρωποκτονία 63χρονου ημεδαπού, που είχε διαπραχθεί την 28-4-2014, στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, με κίνητρο τη ληστεία. (Σχετικό το από 28-4-2014 Δελτίο Τύπου μας)

-Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 28-4-2014 το πρωί, στη Νέα Χιλή Αλεξανδρούπολης, δύο άτομα, επιβαίνοντες σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, ακινητοποίησαν το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 63χρονος, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του.

-Ένας από τους δράστες συνεπλάκη με τον 63χρονο, ενώ ο άλλος εισήλθε στο όχημα και αφαίρεσε ένα χαρτοφύλακα με χρήματα. Κατά τη συμπλοκή ένας από τους δράστες, πυροβόλησε τον 63χρονο, με πυροβόλο όπλο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, ενώ στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στη δίκυκλη μοτοσικλέτα και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

-Από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, είχε συλληφθεί την ίδια ημέρα (28-4-2014), στη Νέα Χιλή, ο ένας από τους παραπάνω δύο δράστες, ένας 43χρονος ημεδαπός, ενώ είχε βρεθεί όλο το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει από τον 63χρονο. (Σχετικό το από 2-5-2014 Δελτίο Τύπου μας)

-Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που ακολούθησε, καθώς και από τη συνδυαστική - διεξοδική ανάλυση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση άλλων επτά (7) ημεδαπών, ηλικίας 31, 32, 33, 34, 40, 44 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση - συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία και ληστεία.

-Ειδικότερα, προέκυψε ότι οι οκτώ (8) δράστες, από τις αρχές Απριλίου του 2014, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την διάπραξη ένοπλων ληστειών σε βάρος εύπορων πολιτών και στο πλαίσιο αυτό οργάνωσαν, σχεδίασαν και διέπραξαν την ανθρωποκτονία, με κίνητρο τη ληστεία, σε βάρος του 63χρονου. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των ερευνών, διακριβώθηκαν οι επιμέρους ρόλοι του καθενός στο σχεδιασμό και την τέλεση του εγκλήματος.

-Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκε η φυσική παρουσία στον τόπο του εγκλήματος των τριών δραστών, ηλικίας 47, 43 και 32 ετών, οι οποίοι όπως προέκυψε είχαν και τον οργανωτικό ρόλο κατά το σχεδιασμό το εγκλήματος, ενώ οι υπόλοιποι πέντε (5) δράστες, είχαν υποστηρικτικά καθήκοντα, πριν, μετά αλλά και κατά τη διάρκεια τέλεσης του εγκλήματος.

-Προέκυψε επίσης ότι το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ανήκει στον 32χρονο, για το οποίο οι δράστες, είχαν δηλώσει κλοπή τον Ιανουάριο του 2014, προκειμένου να δημιουργήσουν «άλλοθι» για τις αξιόποινες πράξης της εγκληματικής οργάνωσης.

-Μετά από σχετικό Ένταλμα Σύλληψης, που εκδόθηκε σε βάρος του 32χρονου, από τον κ. Ανακριτή Αλεξανδρούπολης, συνελήφθη την 8-7-2014 το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, οδηγήθηκε ενώπιων του και προφυλακίστηκε.

-Σημειώνεται ότι ο 47χρονος δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και για ένοπλη ληστεία, αδίκημα για το οποίο είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.


http://www.astynomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: