Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Άρχισαν οι αιτήσεις για τις σχολές μαθητείας και κατάρτισης του ΟΑΕΔ.


-Ξεκίνησαν οι αιτήσεις προς τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για την εισαγωγή στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας και στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) για το σχολικό έτος 2014 – 2015.

-Οι σχολές του ΟΑΕΔ παρέχουν συνολικά 4.675 θέσεις μαθητείας και κατάρτισης σε 24 ειδικότητες, με ζήτηση στην Αγορά Εργασίας.

-Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από χθες έως 18 Ιουλίου στις γραμματείες των επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν μόνο όσοι έχουν γεννηθεί από το 1991 έως το 1998 και κατέχουν το λιγότερο ενδεικτικό της Α' Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων. Στις περιπτώσεις που υπάρξουν τμήματα στα οποία δεν θα συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών, η υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας θα συνεχιστεί από τις 25 Αυγούστου έως τη συμπλήρωσή τους, ή το αργότερο μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

-Επίσης, άλλοι 2.075 μαθητές και μαθήτριες πρόκειται να εισαχθούν στις Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) του Οργανισμού, σε 22 νέες ειδικότητες. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από χθες έως και τις 18 Ιουλίου και από τις 25 Αυγούστου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, στις Γραμματείες των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

-Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αιτήσεων είναι οι υποψήφιοι δικαιούχοι να έχουν γεννηθεί από το 1994 έως το 1999, δηλαδή να είναι έως 20 ετών και να είναι επίσης απόφοιτοι Γυμνασίου. Η επιλογή των μαθητών γίνεται με κοινωνικά κριτήρια και με βάση το βαθμό τίτλου σπουδών.

-Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: