Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Χρήστης διαδικτύου διαπόμπευσε νεαρή γυναίκα από την Ξάνθη κατασκευάζοντας ψεύτικο προφίλ της κοπέλας στο Face Book.


-Χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης είχε κατασκευάσει ψεύτικο προφίλ με “χαλκευμένες” φωτογραφίες του θύματος.

-Κατέθεσε μήνυση για πλαστοπροσωπία και συκοφαντική δυσφήμηση του θύμα. 

-Το Facebook χρησιμοποίησε ένας χρήστης του διαδικτύου για να διαπομπεύσει νεαρή γυναίκα από την Ξάνθη, κατασκευάζοντας ένα ψεύτικο προφίλ στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αναρτώντας εκεί “χαλκευμένες” φωτογραφίες του θύματος.

-Ο δράστης, για λόγους που μένει να διερευνήσει η δικαιοσύνη, αφού πρώτα κατάφερε να αποσπάσει τον κωδικό του θύματος στη συνέχεια μπήκε στο προφίλ της στο Facebook και ειδοποίησε όλους τους φίλους της πως αλλάζει προφίλ, κοινοποιώντας τους μάλιστα τον σύνδεσμο που παρέπεμπε στο νέο προφίλ. Ακολούθως, ο ίδιος, είχε φροντίσει ώστε να δημιουργήσει νέο προφίλ με τα στοιχεία του θύματος το οποίο στη συνέχεια γέμισε φωτογραφικό υλικό, που είχε κατασκευάσει ο ίδιος με περισσό επαγγελματισμό και μεράκι, και στο οποίο το θύμα εμφανίζονταν σε σκηνές ερωτικών περιπτύξεων με άνδρες διαφόρων εθνικοτήτων. 

-Όπως ήταν φυσικό το θύμα, αμέσως μόλις αντελήφθη το τί είχε συμβεί έπεσε από τα σύννεφα και υπέστη σοκ. Πρακτικά είχε κατασκευαστεί ένα προφίλ στο Facebook με τα πλήρη στοιχεία της, και στο οποίο μάλιστα είχαν προσκληθεί οι φίλοι της από το κανονικό της προφίλ, που ξεχείλιζε από παραποιημένες φωτογραφίες με την ίδια. 

-Μη χάνοντας χρόνο το θύμα απευθύνθηκε σε δικηγορικό γραφείο της περιοχής ζητώντας νομική προστασία και ακολούθως κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και πλαστοπροσωπία. 

-Δυστυχώς δεν πρόκειται για κάποιο μεμονωμένο περιστατικό καθώς η ραγδαία αύξηση του αριθμού των χρηστών του εν λόγω μέσου συνοδεύτηκε από πλήθος αντίστοιχων περιπτώσεων, μεγαλύτερης ή μικρότερης έκτασης με τους πολίτες που πέφτουν θύματα να αναζητούν τρόπους και μέσα αντίδρασης και προστασίας. 

http://www.thrakitoday.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: