Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Παραλίγο τραγωδία: Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πρόλαβε μια 17χρονη πριν αυτοκτονήσει.


-Ακόμα μία περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, από χρήστη του διαδικτύου, απέτρεψε, έπειτα από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

-Ειδικότερα, σήμερα (11.07.2014) πρώτες πρωινές ώρες, ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι άτομο, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει, μέσω ανάρτησης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

-Άμεσα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν ενδελεχή ψηφιακή αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κατάφεραν να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου αλλά και τη διεύθυνση κατοικίας του.

-Ύστερα από ενημέρωση του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και από τη συνεχιζόμενη έρευνα διαπιστώθηκε πως πρόκειται για μια 17χρονη ημεδαπή. Οι αστυνομικοί του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος μετέβησαν στην οικία της, όπου εντόπισαν την 17χρονη, η οποία είχε πραγματοποιήσει λήψη φαρμάκων για να αυτοκτονήσει.

-Άμεσα διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται ενώ υπάρχει πρόληψη για τη δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης.

-Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464

-Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr


Πηγή: http://www.astynomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: