Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Γυναίκα μετανάστης από την Συρία γέννησε μέσα στο ΚΤΕΛ Καβάλας!


Η ετοιμόγεννη περίμενε στο ΚΤΕΛ ώστε να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη. Εθελοντές που προσέφεραν βοήθεια στους μετανάστες έσπευσαν να βοηθήσουν στην γέννα. Μητέρα και νεογέννητο μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

-Μια ετοιμόγεννη μετανάστης από την Συρία γέννησε το απόγευμα του Σαββάτου, μέσα στο ΚΤΕΛ της Καβάλας ενώ περίμενε να μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη, μαζί με άλλους συμπατριώτες της.

-Η γυναίκα έφτασε στο λιμάνι της Καβάλας από την Μυτιλήνη μαζί με περίπου 2.000 συνολικά μετανάστες, ανάμεσά τους αρκετά μικρά παιδιά, και ενόσω βρισκόταν στο στάδιο της αναμονής για  να μεταφερθεί στα σύνορα με τα Σκόπια, έσπασαν τα νερά της, την έπιασαν οι πόνοι και πριν καλά καλά μεταφερθεί στο Νοσοκομείο έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο παιδάκι.

-Ασθενοφόρο όχημα μετέφερε την γυναίκα στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ μέλη του Ερυθρού Σταυρού αλλά και άλλων οργανώσεων και φορέων που βρίσκονταν στο σημείο προσφέροντας βοήθεια στους πρόσφυγες έσπευσαν να βοηθήσουν.

“Αξιοθαύμαστη η προσφορά των εθελοντών από σωματεία και συλλόγους. Για μια ακόμα φορά οι Έλληνες αποδεικνύουν πόσο πονόψυχος και φιλόξενος λαός είναι και ας προσπαθούν να μας ισοπεδώσουν. Τα συναισθήματα ανάμικτα” αναφέρει γυναίκα που βρισκόταν στην περιοχή την στιγμή της γέννας, αντικρίζοντας με τα ίδια της τα μάτια το συμβάν και την κινητοποίηση των πολιτών.
Πηγή: xanthinea

Δεν υπάρχουν σχόλια: