Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Μετά τη βροχή στα 45 λεπτά το κιλό το βαμβάκι.


Κοντά στα 45 λεπτά το κιλό παραδοτέα στο εκκοκκιστήριο είναι η τιμή με την οποία επανεκκινεί η εκκοκκιστική διαδικασία μετά τις ολιγοήμερες διακοπές στη συγκομιδή λόγω βροχοπτώσεων.

-Οι πληροφορίες του Agronews από Θεσσαλία κάνουν λόγο για 45 λεπτά το κιλό παραδοτέα στα εκκοκκιστήρια.  Την ίδια στιγμή στη βορειοανατολική Ελλάδα, η Ομάδα Παραγωγών βάμβακος Φωτολίβους Δράμας και ο Α.Σ. Σπάρτακος Ροδόπης ανακοίνωσαν συμφωνία με την εκκοκκιστική επιχείρηση του Κώστα Αυγερινού από τη Χρυσούπολη (Εκκοκκιστήρια Καβάλας Α.Ε.) με ανοικτές τιμές που όμως θα λάβουν με την ημερομηνία παράδοσης συν 4 λεπτά το κιλό (παραδοτέα στο εκκοκκιστήριο) ή συν 3 λεπτά το κιλό (παραλαβή από αλάνα).

«Εκτιμώ ότι τιμή βάσης θα είναι στα 45 λεπτά το κιλό και θα παραδώσουμε 2-3 εκατ. κιλά προϊόντος στα εκκοκκιστήρια Αυγερινού. Τώρα βρισκόμαστε στην πρώτη εβδομάδα συγκομιδής καθώς με τις βροχοπτώσεις την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπορούσαν οι μηχανές να μπουν στα χωράφια», δηλώνει χαρακτηριστικά στο Agronews, ο Χρήστος Γκόντιας, παραγωγός και πρόεδρος της οµάδας παραγωγών από το Φωτολίβος ∆ράµας.

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση της Ο.Π. βάμβακος Φωτολίβους Δράμας:
«Η ομάδα παραγωγών βάμβακος φωτολίβους Δράμας, και ο συνεταιρισμός Σπάρτακος νομού Ροδόπης έκλεισε τη φετινή παραγωγή σε συνεργασία με την εκκοκκιστική επιχείρηση Αυγερινού.

-Εξασφαλίζοντας για ακόμα μια χρονιά τα μέγιστα, για τους παραγωγούς που την απαρτίζουν και όχι μόνο. Μπροστά λοιπόν στο νέο επερχόμενο και διαρκώς εντεινόμενο διεθνή ανταγωνισμό και στον τομέα της παραγωγής βαμβακιού, η διασφάλιση και αναβάθμιση της ανταγωνιστικής θέσης του Έλληνα βαμβακοπαραγωγού θα προέλθει -μόνο- από συλλογικές δράσεις.»

Γιαννακοπούλου Φανή|  06/10/2015 - 03:02 μμ


http://www.agronews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: