Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Με κυνηγετικό όπλο σε αγροτική περιοχή της Αδριανής-Δράμας 59-χρονος πυροβόλησε και σκότωσε ένα σκυλί, τραυματίζοντας και άλλο ένα.


-Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, σε βάρος 59χρονου ημεδαπού, για παράβαση της νομοθεσίας περί ζωοκτονίας.

-Ειδικότερα, προχθές (3-10-2015) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Αδριανής Δράμας, ο 59χρονος, με τη χρήση κυνηγετικού όπλου, πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο σκυλιά, ιδιοκτησίας 58χρονου ημεδαπού, ένα εκ των οποίων θανάσιμα.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου.

-Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

-Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδος ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές.

-Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: