Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

30.000 € διοικητικό πρόστιμο στον κυνηγό που πυροβόλησε τα σκυλιά στην Αδριανή Δράμας.


Το Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου Δράμας βεβαίωσε 30.000 ευρώ διοικητικό πρόστιμο στον 59χρονο άνδρα που παραδέχτηκε ότι πυροβόλησε δύο σκυλιά το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου σε αγροτική περιοχή της Αδριανής Δράμας.

-Τα ζώα, που ήταν αδέσποτα, μικρόσωμα, φιλικά και τα φρόντιζε ο κτηνοτρόφος Σταύρος Μπιλόρογλου δέχτηκαν τα πυρά του κυνηγού ο οποίος είχε απειλήσει λίγο νωρίτερα τον 58χρονο συντοπίτη του λέγοντάς του: «Θα τα σκοτώσω όλα τα κοπρόσκυλα, θα σκοτώσω και σένα και θα σε βάλω στο μ@@@ της μάνας σου».

-Έτσι σήκωσε την καραμπίνα - καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες κυκλοφορεί διαρκώς έχοντας μαζί του το κυνηγετικό όπλο ενώ η νομοθεσία και αυτό το απαγορεύει - και πυροβόλησε τα ζώα. Τα σκάγια πέτυχαν ακόμα και το τρακτέρ του κτηνοτρόφου. Το ένα σκυλί, που προφανώς τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, εξαφανίστηκε και ακόμα δεν το έχουν βρει, ενώ το δεύτερο που επίσης τραυματίστηκε - αλλά παρέμεινε επί τόπου - μεταφέρθηκε στην Δράμα στο κτηνιατρείο της Αγάπης Παναγιωτίδου για νοσηλεία.

-Ο κ. Μπιλόρογλου μιλώντας στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι σήμερα ο δράστης του ζητούσε συγνώμη ενώπιον του διοικητή του Α.Τ. Δοξάτου και τον παρακαλούσε να αποσύρει την καταγγελία για να μην του επιβληθεί το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

-Μάλιστα όταν ο διοικητής ρώτησε τον δράστη για ποιο λόγο εδώ και 25 χρόνια - όπως ο 59χρονος παραδέχτηκε - προκαλεί ζημιές στις καλλιέργειες και στα ζώα του κτηνοτρόφου, εκείνος αποκρίθηκε ότι για όλα φταίει η «κακιά ώρα» και ότι ο 58χρονος συντοπίτης του δεν τον έχει βλάψει σε τίποτα.

Το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει την επιβολή διοικητικού προστίμου ύψους 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιείται ή θανατώνεται.

-Ο κ. Μπιλόρογλου μας επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος νταής εδώ και χρόνια του δημιουργεί προβλήματα μόνο και μόνο επειδή δεν ήθελε να έχει παρτίδες μαζί του καθώς η συμπεριφορά του είναι απαράδεκτη. Κατάφερε - όπως μας είπε - να του εξοντώσει όλες τις αγελάδες καθώς πετούσε σύρματα μέσα στα καλαμπόκια τα οποία έδινε στα ζώα για να τραφούν με αποτέλεσμα σταδιακά να τις εξοντώσει. «Τώρα πια κατάφερα να αποδείξω αυτά που μου έκανε και ότι πυροβόλησε τα σκυλιά μόνο και μόνο για να με βλάψει» καταλήγει ο κ. Μπιλόρογλου.

-Για το περιστατικό ενημερώθηκε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Δήμου Δοξάτου «Προστατεύω» Ελένη Ζαμπούνη και πέραν του προστίμου αναμένεται να οριστεί και η δικάσιμος για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η διαδικασία επιβολής και κύρωσης του διοικητικού προστίμου

-Το πρόστιμο που βεβαίωσε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα, όπως ορίζει η νομοθεσία, θα επικυρώσει τις επόμενες μέρες ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της αρμόδιας Περιφέρειας ή του αρμόδιου Δήμου αφού ακούσει την ένσταση που μπορεί να καταθέσει ο δράστης.

Το πρόστιμο στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του παραβάτη για τα περαιτέρω. Ο νόμος ορίζει ότι το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.):

- κατά το ήμισυ, εντός δέκα (10) ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης.
- χωρίς έκπτωση, εντός δύο (2) μηνών από τη βεβαίωση της παράβασης.
-Μετά την πάροδο άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας, το διοικητικό πρόστιμο βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός τριών (3) μηνών από τον οικείο Ο.Τ.Α. στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του παραβάτη.       

Αναδημοσίευση από zoosos.gr
http://www.dramania.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: