Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Από το Αστυν.Τμήμα Ηράκλειας ταυτοποιήθηκαν τρία (3) άτομα ως μέλη συμμορίας διάπραξης διαρρήξεων καταστημάτων και κλοπών οχημάτων που έγιναν το τελευταίο δίμηνο σε περιοχές των Σερρών.

-Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, διαρρήξεις καταστημάτων και κλοπές οχημάτων που έγιναν σε περιοχές των Σερρών.
-Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ανδρών και ενός ανήλικου ημεδαπού, για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση.
-Ειδικότερα, τα παραπάνω άτομα ενεργώντας τουλάχιστον από τον Μάιο του 2020, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
-Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι το βράδυ της 20ης Μαΐου 2020, χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο που είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από αυλή οικίας, διέρρηξαν 3 καταστήματα και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη ένα, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και αντικείμενα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.
-Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς το πρωί της ίδιας ημέρας και στη συνέχεια αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
-Νωρίτερα το ίδιο βράδυ είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν ακόμη ένα αυτοκίνητο από αυλή οικίας, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.
-Επίσης το μεσημέρι της 28ης Ιουνίου 2020 αφαίρεσαν μέσα από αποθήκη οικίας 2 δίκυκλα οχήματα, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα 1.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση των παθόντων.
-Ο ένας από τους παραπάνω ενήλικους άνδρες είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, για το αδίκημα της ληστείας.
-Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
-Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: