Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Επαγγελματίας απατεώνας στην Καβάλα, προφασιζόμενος αδυναμία αποπληρώσεως εκκλησιαστικής εικόνας που κατείχε, αφαίρεσε από το πορτοφόλι 88-χρονης που προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει, το ποσό των 500 Ευρώ.


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονου ημεδαπού.

-Εξιχνιάστηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, κλοπή σε βάρος 88χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε, το πρωί της 11-3-2015, στην πόλη της Καβάλας.

-Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 43χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

-Αναλυτικότερα, ο 43χρονος, το πρωί της 11-3-2015, οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέγγισε την 88χρονη και αφού προθυμοποιήθηκε να την μεταφέρει, με το όχημά του, στον προορισμό της, την έπεισε να επιβιβαστεί σε αυτό.

-Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο δράστης επέδειξε στην 88χρονη μια εκκλησιαστική εικόνα, δηλώνοντας ότι την είχε αγοράσει, χωρίς όμως να καταφέρει να την αποπληρώσει. Η ηλικιωμένη προθυμοποιήθηκε να τον βοηθήσει οικονομικά για την εξόφλησή της, οπότε και άνοιξε το πορτοφόλι της, προκειμένου να του δώσει χρήματα. Τη στιγμή εκείνη ο δράστης αφαίρεσε από το εσωτερικό του 500 ευρώ και ακολούθως την διαβεβαίωσε ότι θα της επιστρέψει τα χρήματα, μετά την εξόφληση της εικόνας.

-Στη συνέχεια η 88χρονη αποβιβάστηκε από το όχημα, αφού πρώτα παρέλαβε από τον 43χρονο την εικόνα, η οποία και κατασχέθηκε.

-Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απάτη.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: