Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Κινηματογραφική σύλληψη δύο (2) Πακιστανών σε αγροτική περιοχή Κομοτηνής, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 6 μη νόμιμους μετανάστες.


-Συνελήφθησαν χθες (21-5-2015) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Πακιστάν, 21 και 31 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

-Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 31χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα στην ενδοχώρα, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες και τον 21χρονο να οδηγεί έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, λειτουργώντας ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

-Στην προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν τα δύο οχήματα και να συλλάβουν τους δράστες, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης - Κομοτηνής, αυτοί δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

-Στον ανατολικό κόμβο Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού, ο 31χρονος δράστης, εγκατέλειψε το όχημα και προσπάθησε να διαφύγει, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς. -Κατά την προσπάθεια διαφυγής του, πήδηξε από γέφυρα της Εγνατίας Οδού στο δρόμο που βρισκόταν κάτω από αυτήν, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί.

-Λίγο πιο κάτω ο δεύτερος δράστης, ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

-Ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπου και νοσηλεύεται.

-Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 21χρονου, περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

το χρηματικό ποσό των 780 ευρώ

3 κινητά τηλέφωνα

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών. 
Τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα



Δεν υπάρχουν σχόλια: