Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Συνελήφθησαν στον Ν.Δράμας δύο (2) μέλη σπείρας και ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή στη σπείρα τριών (3) ακόμη ατόμων , η οποία προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστες.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης της σπείρας ήταν η χρήση οχημάτων μεγάλης ιπποδύναμης με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας για τις παράνομες μεταφορές, καθώς και νοικιασμένων αυτοκινήτων ως προπομπών, για τον εντοπισμό και την αποφυγή αστυνομικών μπλόκων.

-Συνελήφθησαν χθες (4-6-2018) το μεσημέρι, στο νομό Δράμας, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο μέλη σπείρας, η οποία προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

-Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 22 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της πλαστογραφίας, σε συνδυασμό με παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

-Ειδικότερα, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι οι δράστες αποτελούσαν μέλη σπείρας, η οποία μετέφερε παράνομα μη νόμιμους μετανάστες από την περιοχή του Έβρου στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

-Αναφορικά με τον τρόπο δράσης, διαπιστώθηκε ότι, για την μεταφορά των μη νόμιμων μεταναστών χρησιμοποιούσαν οχήματα μεγάλης ιπποδύναμης, στα οποία τοποθετούσαν πλάστες πινακίδες κυκλοφορίας και ζελατίνες σκούρου χρώματος στα τζάμια, προκειμένου να μην είναι ευδιάκριτο το εσωτερικό τους, να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τους αστυνομικούς, καθώς επίσης να διαφεύγουν σε περίπτωση εντοπισμού και καταδίωξης.

-Επιπλέον, χρησιμοποιούσαν νοικιασμένα οχήματα ως προπομπούς, για την αποφυγή αστυνομικών μπλόκων, ενώ το δρομολόγιο που επέλεγαν για την παράνομη μεταφορά, ήταν κυρίως μέσω του παράπλευρου - επαρχιακού οδικού δικτύου.

-Στο πλαίσιο των ερευνών, διακριβώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες, την 2-6-2018, μετέφεραν παράνομα από την περιοχή του Έβρου στην ενδοχώρα, 6 μη νόμιμους μετανάστες, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 22χρονος και προπομπό έτερο νοικιασμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος.

-Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με το οποίο οι δράστες πραγματοποίησαν την παράνομη μεταφορά, ένα ζεύγος πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, τις οποίες είχαν τοποθετήσει στο παραπάνω όχημα και 2 κινητά τηλέφωνα.

-Από την πρόοδο της έρευνας προέκυψε επίσης η συμμετοχή στη σπείρα ενός 25χρονου αλλοδαπού, με το ρόλο του προπομπού, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε, καθώς και ακόμη δύο αλλοδαπών, ηλικίας 39 και 40 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την 2-6-2018 και 15-5-2018, από υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, για παράνομη μεταφορά συνολικά 27 μη νόμιμων μεταναστών.

-Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί πλήρως το πλέγμα της παράνομης δραστηριότητας όλων των εμπλεκομένων ατόμων στη σπείρα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: