Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Σε εκτεταμένη επιχείρηση των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν συνολικά 24 άτομα μέλη συμμορίας τα οποία δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών.

Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες έρευνες κατά τις οποίες εντοπίσθηκαν συνολικά πάνω από 58 κιλά κάνναβη, 27 δενδρύλλια κάνναβης και χρηματικό ποσό άνω των 12.000 ευρώ.
-Εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούταν στην εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών.
-Συνελήφθησαν συνολικά 24 άτομα (18 άνδρες και 6 γυναίκες) ηλικίας έως 60 ετών, συμπεριλαμβανομένων και τριών ανήλικων, από τους οποίους 20 ημεδαποί και 4 αλλοδαποί υπήκοοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.
-Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη μεθοδική έρευνα των αστυνομικών, τα παραπάνω άτομα, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2017, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους και δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
-Σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές (25 και 26 Ιουνίου 2018) σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες αντίστοιχα, εντοπίσθηκαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και διενεργήθηκε πλήθος ερευνών σε οικίες και οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους.
-Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
77 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 58 κιλών και 523,3 γραμμαρίων, από τις οποίες οι 50 συσκευασίες εντοπίσθηκαν μέσα σε όχημα που χρησιμοποιούσε 40χρονος ημεδαπός,
27 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2,4 μέτρα, τα οποία καλλιεργούσαν 4 άτομα σε περιφραγμένο χώρο δίπλα στις οικίες τους σε περιοχή των Σερρών,
ένα όπλο (πιστόλι) και ένα αεροβόλο πιστόλι,
6 φυσίγγια κρότου,
3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
συνολικό χρηματικό ποσό 12.125 ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών,
25 κινητά τηλέφωνα,
8 οχήματα και
διάφορα άλλα αντικείμενα την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν (εργαλεία, πινακίδες κυκλοφορίας κ.α.)
-Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.




Δεν υπάρχουν σχόλια: