Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Σε 7 κλοπές και 1 απόπειρα από οικίες, καταστήματα και όχημα, καθώς και 1 κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου στην Προσοτσάνη Δράμας ενέχονται τρία (3) άτομα 62, 51 & 38 ετών.


-Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Κρηνίδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, επτά (7) κλοπές και μία (1) απόπειρα από οικίες, καταστήματα και όχημα, καθώς και μία (1) κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, που διαπράχθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2018, στην Προσοτσάνη Δράμας.

-Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 62, 51 και 38 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κλοπή και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος κατά περίπτωση.

-Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 51χρονος κατά τα παραπάνω χρονικό διάστημα, διέπραξε κλοπές από τρεις οικίες, δύο επιχειρήσεις και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ενώ από κοινού με τον 62χρονο διέρρηξε μία ακόμη οικία, χωρίς να αφαιρέσει οτιδήποτε από το εσωτερικό της.

-Κατά τη διάπραξη των κλοπών ο 51χρονος αφαίρεσε μεταξύ άλλων διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, 5 ηλεκτρικά εργαλεία, 5 ηλεκτρικές συσκευές, 1 ηλεκτρονική συσκευή και 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

-Επιπλέον, προέκυψε ότι ο 51χρονος τον Φεβρουάριο του 2018 αφαίρεσε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από την Προσοτσάνη Δράμας.

-Από την πρόοδο των ερευνών διαπιστώθηκε επίσης ότι ο 51χρονος διέθεσε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων στον 38χρονο, έναντι χρηματικής αμοιβής.

-Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας στην οικία του 38χρονου βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων (4 ηλεκτρικά εργαλεία, 4 ηλεκτρικές συσκευές, 1 ηλεκτρονικό υπολογιστής), τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

-Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε σε χωριό της Καβάλας, το αφαιρεθέν όχημα, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης Δράμας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: