Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Συνελήφθησαν στον Νομό Ροδόπης δύο (2) άτομα 80 & 47 ετών για κατοχή προς πώληση λαθραίων πακέτων τσιγάρων και συσκευασίες καπνού.

Κατασχέθηκαν 929 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και πάνω από 1 κιλό λαθραίος καπνός.
-Συνελήφθησαν προχθές (21-6-2018), στο νομό Ροδόπης, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο ημεδαποί ηλικίας 80 και 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.
-Ειδικότερα, στη πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Κομοτηνή, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής , συνέλαβαν τον 80χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 209 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
-Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ της ίδιας ημέρας , σε χωριό της Ροδόπης, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, πραγματοποίησαν έλεγχο στην επιχείρησή του 47χρονου, όπου τον εντόπισαν να κατέχει και να διαθέτει προς πώληση 720 πακέτα τσιγάρων και 21 συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους 1 κιλού και 50 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
-Κατασχέθηκαν τα παραπάνω πακέτα τσιγάρων και οι συσκευασίες καπνού.
-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: