Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Δελτίο Τύπου Δήμου Δοξάτου – Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου στον Χώρο και στον Χρόνο.

 

                                             ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

-Προχωρήσαμε στην υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση της πράξης με τίτλο: «Τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου, Στον Χώρο και Στον Χρόνο», χρηματοδοτούμενη από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, με προϋπολογισμό 364.066 ευρώ.

-Αφιερωμένη στον Απόστολο Παύλο, αυτή η πρωτοβουλία προβλέπει τη δημιουργία ενός χώρου αφιερωμένου στη ζωή και το έργο του, στην περιοχή των Πηγών, σε ένα κτήριο υψηλών προδιαγραφών. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τα βήματα του Αποστόλου από την Ταρσό της Κιλικίας ως τη Ρώμη, μέσω μιας διαδραστικής εμπειρίας με τη χρήση πολυμέσων και σκηνογραφικών αναπαραστάσεων.

-Η πράξη αυτή ξεπερνά την απλή ιστορική αναπαράσταση, εξερευνώντας τη σημασία του έργου του Αποστόλου Παύλου στον χρόνο – από τις επιστολές του μέχρι τον απόηχο της διδασκαλίας του στον παγκόσμιο πολιτισμό και την τέχνη από τη βυζαντινή εποχή έως και τον 20ό αιώνα. Μέσω της χρήσης πολλαπλών οθονών προβολής, θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον εμβαπτισμένης πραγματικότητας, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να νιώσουν ότι είναι ένα με το περιεχόμενο πολυμέσων, βιώνοντας μια μοναδική, εκπαιδευτική και εμπνευσμένη εμπειρία.

-Με την εν λόγω πρωτοβουλία, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην προσέγγιση και ανάδειξη της πνευματικής κληρονομιάς και της ιστορίας, προσκαλώντας το κοινό σε μια συναρπαστική ταξιδιωτική εμπειρία στον χρόνο και στον χώρο, μέσα από τα βήματα ενός από τους σημαντικότερους προσωπικότητες της χριστιανικής ιστορίας.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: