Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Αφού παραβίασε προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο διαδίκτυο 64-χρονος, απέστειλε πλαστή εντολή σε Τράπεζα του εξωτερικού, προκειμένου μεταφέρει 29.700 Ευρώ σε λογαριασμό του σε Ελληνική Τράπεζα.


-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 64χρονου ημεδαπού για απόπειρα απάτης με υπολογιστή, πλαστογραφίας με χρήση και παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων, μέσω διαδικτύου.

-Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη ο οποίος αντιλήφθηκε την ύπαρξη αλληλογραφίας με τραπεζικό ίδρυμα του εξωτερικού, στην οποία ουδέποτε είχε προβεί ο ίδιος.

-Ύστερα από επικοινωνία με υπαλλήλους της τράπεζας, διαπίστωσε ότι άγνωστος δράστης είχε εισβάλει στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του και είχε αποστείλει πλαστή εντολή στην τράπεζα, προσκείμενου να πετύχει την μεταφορά 29.700 ευρώ σε λογαριασμό Ελληνικής τράπεζας.

-Από την μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ύστερα από αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε με το αρμόδιο τραπεζικό ίδρυμα και τον εμπλεκόμενο πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, πρόεκυψε η εμπλοκή 64χρονου.

-Για την εμπεριστατωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε χθες (11-02-2016) έρευνα στην οικία του 64χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) σκληροί δίσκοι και ταυτοποιήθηκε η αποστολή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την τράπεζα του εξωτερικού.

-Τα κατασχεθέντα ψηφιακά ευρήματα και αποθηκευτικά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

-Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: