Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτή Παρέμβαση» του Δήμου Δοξάτου σχετικά με τις ειδοποιήσεις πληρωμής των Δημοτικών Τελών και κατάθεσης Υπεύθυνης Δήλωσης των Δημοτών για στοιχεία ακινήτων, που έλαβαν οι Δημότες στο τέλος του Ιανουαρίου 2016.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 36

   Η ανεπάρκεια και ¨πονηριά¨ της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Δοξάτου στο μεγαλείο της. Στο τέλος Γενάρη παρέλαβαν οι δημότες του Δήμου Δοξάτου την ατομική ειδοποίηση οφειλής για το λογαριασμό ύδρευσης μαζί με έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων του Δήμου Δοξάτου.
Α. ατομική ειδοποίηση οφειλής για το λογαριασμό ύδρευσης.

Παρατηρήσεις.

1η . Ο λογαριασμός αφορά περίοδο 18 μηνών αντί για 12 που είναι το νόμιμο σύμφωνα με τους κανονισμούς του Δήμου Δοξάτου και μάλιστα αφορά 2 καλοκαιρινές περιόδους 2014 και 2015 όπου η κατανάλωση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

2η . Οι τιμές που ισχύουν για το 2015 για την ύδρευση πάγιο 10€, από 0 έως 400 κυβικά 0,45€ το κυβικό από 401 έως 800 κυβικά 0,55€ το κυβικό από 801 έως 3000 κυβικά  0,80€ το κυβικό,  κ.ο.κ. με  ΦΠΑ 13%.

Αποτέλεσμα:Μία εξαμελής (6) οικογένεια που κατανάλωσε 850 κυβικά, σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές για το 2015, θα πληρώσει: ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 508,50€.
Αν όμως η καταμέτρηση των υδρομετρητών γινόταν έγκαιρα και χωρίς να προστεθεί η κατανάλωση ενός ακόμα καλοκαιριού η κατανάλωση τους θα ήταν περίπου 600  κυβικά,  και θα πλήρωνε: 339,00€.

Αυτό σημαίνει πρώτον ότι ο οικογενειακός προγραμματισμός πάει στο βρόντο (γνωρίζουμε πολλούς καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν) και δεύτερον ότι πληρώνονται τα 50 κυβικά με τιμή 0,80€ αντί για 0,55€ με συνέπεια  να ζημιώνεται ο καταναλωτής 14,13€.

Μία τετραμελή (4) οικογένεια που κατανάλωσε 620 κυβικά, σύμφωνα με τις ισχύουσες τιμές για το 2015, θα πληρώσει: ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 351,43€.
Αν όμως η καταμέτρηση των υδρομετρητών γινόταν έγκαιρα και χωρίς να προστεθεί η κατανάλωση ενός ακόμα καλοκαιριού η κατανάλωση τους θα ήταν περίπου 400  κυβικά,  και θα πλήρωνε: 214,70€.
Αυτό σημαίνει πρώτον ότι ο οικογενειακός προγραμματισμός πάει στο βρόντο (γνωρίζουμε πολλούς καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν) και δεύτερον ότι πληρώνονται τα 200 κυβικά με τιμή 0,55€ αντί για 0,45€ με συνέπεια  να ζημιώνεται ο καταναλωτής 22,60€.

Σημείωση: Τα δύο παραδείγματα είναι πραγματικά. 
Β. Υπεύθυνη Δήλωση Στοιχείων Ακινήτων του Δήμου Δοξάτου

Ξαφνικά χωρίς καμία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και μη γνωρίζοντας κανείς τίποτα, λάβαμε το έντυπο Υπεύθυνης Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων του Δήμου Δοξάτου.

Παρατηρήσεις:

1η. Δεν υπάρχει Δημοτικός Φόρος αλλά Δημοτικά τέλη.

2η. Αναφέρετε Σχέδιο Νόμου.  Είναι πρωτόγνωρο να στέλνετε έντυπο Δημόσιου Φορέα και να επικαλούμενο σχέδιο Νόμου. (!)

Σε ερωτήσεις των αντιπολιτεύσεων για το θέμα αυτό, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28-1-2016 (όπου απουσίαζε ο Δήμαρχος) καμία απάντηση  δεν λάβαμε από τους Αντιδημάρχους, παρά μόνο ότι το ίδιο έντυπο ζητήθηκε και στο Δήμο Καβάλας (ρωτήσαμε δημότες της Καβάλας και μας είπανε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο). Καμία εξήγηση δεν δόθηκε για το ξαφνικό και άγνωστο σε όλους σχεδόν πλην του Δημάρχου του στόχου της Υπεύθυνης Δήλωσης.

Μετά από έρευνα μας, εκμαιεύοντας απαντήσεις από υπαλλήλους του Δήμου ανακαλύψαμε (!) ότι το έντυπο αυτό θα χρησιμοποιηθεί για την φορολογία των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων (Αποθήκες, Στάβλοι, Αχυρώνες, Κοτέτσια κ.λ.π.)

Δυστυχώς η Δημοτική μας Αρχή υπό τον κ. Δαλακάκη Δ. καμία σχέση δεν έχει με τις αρχές της καλής πίστης και της χρηστής διοίκησης με αποτέλεσμα να διαταράσσεται η σχέση δημότη και Δήμου και δυστυχώς υπαιτιότητα της Δημοτικής μας Αρχής.

Ελπίζουμε να μην διαταραχθεί μόνιμα αυτή η σχέση Δημότη-Δήμου γιατί εμείς:

δεν είμαστε περαστικοί από το Δήμο Δοξάτου

δεν βλέπουμε εφιάλτες παντού

δεν αναρτούμε στα social media  πιστεύοντας ότι  εργαζόμαστε.            


Άγιος Αθανάσιος,  18 Φλεβάρη 2016

                                                           Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της

                                                           ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

                                                          Βούλα Καραγιαννίδου - Συμεωνίδου

                                                          Ελένη Κωνσταντινίδου

                                                                      Μιχάλης Γ. Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: