Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής παράταξης του Δήμου Δοξάτου «Ανοιχτή παρέμβαση», σχετικά με την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δοξάτου που έγινε την 8 Νοεμβρίου 2015.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28
Η κακόγουστη ¨διχαστική¨ παράσταση συνεχίζεται ………
Τη Δευτέρα, 9/11/2015, στο Δημαρχείο Καλαμπακίου συνεδρίασε σε τακτική συνεδρίαση (25η)  στις 19:30 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου  με μοναδικό θέμα ¨Συζήτηση για τις απευθείας αναθέσεις προμηθειών, εργασιών και έργων χωρίς την τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών ανάθεσης και διαγωνιστικής διαδικασίας από την απελθούσα δημοτική αρχή¨. Να σημειωθεί το θέμα τέθηκε ξανά στο Δ.Σ. για συζήτηση άλλες δύο φορές!
Παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι 17/27 [1/3 από την Ανοιχτή Παρέμβαση, 5/8 από τη Μείζονα Αντιπολίτευση, 10/15 από τη Συμπολίτευση και ένας (1) ανεξάρτητος].
Σύμφωνα με την πρόσκληση, εισηγητής ήταν ο προηγούμενος Δήμαρχος, κ. Χατζηλαζάρου Αν., εισήγηση όμως δεν υπήρχε κατά δήλωση του Προέδρου του Δ.Σ.
H συνεδρίαση ξεκίνησε και ο κ. Χατζηλαζάρου ανάγνωσε γραπτή δήλωση, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι μια φιέστα, ότι μετατρέπει το Δ.Σ. σε δικαστήριο και ζήτησε από τον κ. Δαλακάκη  να προσκομίσει τα στοιχεία στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να μην παριστάνει τον δικαστή. Στη συνέχεια, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης αποχώρησε.
 Η Ανοιχτή Παρέμβαση δήλωσε ότι από τη στιγμή που εισήγηση δεν υπάρχει κι εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα -σύμφωνα δε με τα λεγόμενα του Δήμαρχου κ. Δαλακάκη,  η υπηρεσία του Δήμου Δοξάτου δεν έχει στοιχεία- ο Δήμαρχος οφείλει να καταθέσει τους τέσσερις (4) ογκώδεις φακέλους που μας επιδεικνύει από μακριά, αν έχει λοιπόν στοιχεία οφείλει να προσφύγει αμελλητί (χωρίς καθυστέρηση ως οφείλει, άμεσα)  στους αρμόδιους (Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, ΥΠ.ΕΣ., Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης) ειδάλλως θα είναι ο ίδιος υπόλογος.
Όλα τα άλλα είναι για τις εντυπώσεις και μόνον. 
Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι, εφόσον αποχώρησε η μείζων αντιπολίτευση και δεν υπάρχει εισήγηση, θα ζητήσει νέα συνεδρίαση για το θέμα αυτό για την επόμενη Δευτέρα, 16-11-2015, με δική του εισήγηση. Κάτι που Φυσικά και δεν έκανε.
  Καλαμπάκι,  16  Νοέμβρη 2015
                                                        Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της
                                                           ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ
                                                          Βούλα Καραγιαννίδου - Συμεωνίδου
                                                          Ελένη Κωνσταντινίδου
                                                                     Μιχάλης Γ. Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: