Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Έρχονται 5.000 προσλήψεις μονίμων σε δημοτικές επιχειρήσεις.


Από το 2016 ξεκινούν οι πρώτες προκηρύξεις σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

-Πάνω από 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους εκτιμάται πως θα επιφέρει η απελευθέρωση των προσλήψεων σε δημοτικές επιχειρήσεις και φορείς που παρέχουν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

-Η πρωτοβουλία ανήκει στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενώ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες των δήμων που εισπράττουν ανταποδοτικά τέλη ή αντίτιμο για τις υπηρεσίες τους, όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, τα ωδεία κ.ά.

-Οι ειδικότητες που θα γίνουν οι νέες προσλήψεις είναι οι εξής: Οδηγός απορριμματοφόρου, Εργάτης Καθαριότητας, Βρεφονηπιοκόμος, Βοηθός βρεφονηπιοκόμου, Νηπιαγωγός, Μάγειρας, Χειριστής μηχανημάτων, Τεχνίτης, Εργάτης γενικών καθηκόντων, Καθηγητής Μουσικής, Χορού, Καλλιτεχνικών κ.ά.

-Οι προσλήψεις θα υπόκεινται σε περιορισμούς, αφού θα συνδέονται με τα έσοδα που εισπράττει ο κάθε δήμος, με όριο συγκεκριμένο ποσοστό-πλαφόν, που θα συμφωνηθεί με το υπουργείο.

ΔΥΟ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ

Επιδοτήσεις 60.000€ για ίδρυση επιχειρήσεων

-Δωρεάν οικονομική κάλυψη ύψους 5.000 έως 60.000 ευρώ για λειτουργικά έξοδα, εξοπλισμό και προσλήψεις φέρνουν δύο νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ για νέες επιχειρήσεις.

-Άνεργοι ηλικίας 25 ετών και άνω μπορούν να αξιοποιήσουν τις δράσεις «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» και «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης» προκειμένου να στήσουν τη δική τους επιχείρηση.

-Τα προγράμματα απευθύνονται σε 46 κατηγορίες επαγγελματιών, μεταξύ των οποίων: Ιατροί, Οδοντίατροι, Κτηνίατροι, Φυσιοθεραπευτές, Γεωπόνοι, Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, Δημοσιογράφοι, Συγγραφείς, Διερμηνείς, Ηθοποιοί, Μουσικοί, Χορευτές, Λογιστές κ.λπ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

86 γιατροί με ειδίκευση σε ΜΕΘ, ΜΕΝ

ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Οδηγοί και διανομείς στα ΕΛΤΑ - Τεχνίτες προσλαμβάνει η ΔΕΗ

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΔΩ»

200 θέσεις από τη Nescafe σε νέους έως 35 ετών


http://www.ethnos.gr/entheta

Δεν υπάρχουν σχόλια: