Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Επτά (7) άτομα από 16 έως 27 ετών ήταν η συμμορία που λυμαίνονταν περίπτερα και καταστήματα ψιλικών στις Σέρρες.


Αφαίρεσαν καπνικά είδη, αλκοολούχα ποτά και χρηματικά ποσά η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 26.000 ευρώ.

Τα κλοπιμαία τα μεταπωλούσαν αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

-Εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική και ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών , πολυάριθμες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε περίπτερα και κατάστημα με ψιλικά είδη, στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών .

-Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 7 ημεδαπών ηλικίας από 16 έως και 27 ετών , για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

-Ειδικότερα, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι οι παραπάνω, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά , κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτώβριου του 2015, διέρρηξαν 4 περίπτερα και κατάστημα με ψιλικά είδη , από τα οποία αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ( laptop ) καθώς και εμπορεύματα (αλκοολούχα ποτά, καπνικά είδη και στιγμιαία λαχεία), η αξία των οποίων ξεπερνά τα 25.500 ευρώ σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.

-Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι νεαροί άντρες μεταπωλούσαν τα κλοπιμαία αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος. 

-Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή, καθώς και σε χώρο που χρησιμοποιούσαν οι δύο (23χρονος και 27χρονος) εξ αυτών και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

-Σημειώνεται ότι οι δύο εκ των δραστών, (16χρονος και 23χρονος), έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα και κατά το παρελθόν , ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

-Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών .


Δεν υπάρχουν σχόλια: