Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Δελτίο Τύπου του Δήμου Δοξάτου σχετικά με την απουσία από τα ταμεία του Δήμου του χρηματικού ποσού των 184.230, 61 Ευρώ κατά την περίοδο Δημαρχείας του κ.Χατζηλαζάρου Αναστασίου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναζητείται το ποσό των 184.230,61 ευρώ.

-Αναζητείται το ποσό των 184.230,61 ευρώ το οποίο όφειλε να υπάρχει στο ταμείο του Δήμου στον κωδικό 0521 «Εισφορά σε χρήμα λόγω ένταξης ή επέκτασης πολεοδομικών σχεδίων» στα τακτικά έσοδα. Δυστυχώς όμως αγνοείται η τύχη αυτού του ποσού που πλήρωσαν οι Δοξατινοί.

-Κατά το προχθεσινό κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο με  μοναδικό θέμα : «Διαχείριση εισφοράς σε χρήμα λόγω ένταξης – επέκτασης Σχεδίου Πόλεως Δοξάτου, κατά την περίοδο Δημαρχίας κου Χατζηλαζάρου Αναστασίου» απεδείχθη ότι απουσιάζει από το ταμείο του Δήμου Δοξάτου το ποσό των 184.230,61 ευρώ το οποίο απέδιδαν από το 2009 οι Δοξατινοί.

-Το ποσό που εισέπραττε ο Δήμος από τους Δημότες δεν υπάρχει στον κωδικό 0521 των τακτικών εσόδων ως έπρεπε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο για έργα υποδομής στην περιοχή του Δοξάτου μιας και τα χρήματα είναι ειδικού σκοπού.

-Στην προχθεσινή συνεδρίαση ο Κος Χατζηλαζάρου ομολόγησε ότι αυτά τα χρήματα πλέον δεν υπάρχουν και τα χρησιμοποίησε για άλλες ανάγκες του Δήμου τις οποίες όμως, αν και του ζητήθηκε να αναλύσει δεν μπόρεσε.

-Υπενθυμίζουμε ότι ο τέως Δήμαρχος Κος Χατζηλαζάρου παρέδωσε ένα Δήμο με περίπου 750.000 ευρώ σε νόμιμα χρέη, με σχεδόν διπλάσια διεκδικούμενα μαύρα χρέη από προμηθευτές και με 140.000 ευρώ έλλειμμα ταμείου.

-Αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιες ακριβώς ανάγκες του Δήμου κάλυψε με τα χρήματα των Δοξατινών.

-Αλγεινή βέβαια εντύπωση προκάλεσε και η στάση του Κου Παπάζογλου που προσπάθησε αφ’ ενός να υποβαθμίσει το ζήτημα ως προς την σπουδαιότητα του, και αφ’ ετέρου υπερασπιζόμενος τον Κο Χατζηλαζάρου.

-Αμφότεροι για μια ακόμη φορά υποσχέθηκαν λαγούς με πετραχήλια προτείνοντας να επιστραφούν αυτά τα χρήματα μόλις σε ένα χρόνο, ξεχνώντας ότι αυτός ο Δήμος δίνει τον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης διότι ακριβώς τον παρέδωσαν με περίπου 750.000 ευρώ νόμιμα χρέη, σχεδόν διπλάσια διεκδικούμενα μαύρα χρέη, 140.000 ευρώ έλλειμμα ταμείου και 184.230,61 έλλειμμα από τις εισφορές των Δοξατινών.

-Κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Δημήτρη Δαλακάκη τελικώς απεφασίσθη κατά πρώτον να σταλεί η υπόθεση στον εισαγγελέα και κατά δεύτερον να ξαναμαζευτούν σταδιακά αυτά τα χρήματα από το μελλοντικό πλεόνασμα του Δήμου και να γίνουν τα απαιτούμενα έργα.


Από το Γραφείο Δημάρχου


Δεν υπάρχουν σχόλια: