Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Δελτίο Τύπου Ελεύθερων Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Δοξάτου.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ελεύθερων Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Δοξάτου
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από συνδημότες μας ότι τα μεγάφωνα των Κοινοτήτων του Δήμου Δοξάτου ανακοίνωσαν τουλάχιστον τρεις φορές  και μάλιστα τμηματικά τα παρακάτω:
«Ανακοίνωση. Παρακαλείσθε για το υπόλοιπο της ημέρας να μην χρησιμοποιείτε νερό ύδρευσης λόγω έλλειψης χλωρίου. Κατά το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο οι Παρατάξεις των Χατζηλαζάρου, Παπάζογλου καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σερέτης, Στυλίδου, Μπενάζης, Μόρφης, Παπαδόπουλος, Χαλκίδης δεν ψήφισαν την προμήθεια χλωρίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει ότι με προσωπικά του έξοδα θα προμηθευτεί χλώριο για να χλωριώνεται το νερό. Παρακαλούμε για σήμερα να μην καταναλώνετε νερό».
 Το μεσημέρι έβγαλε νέα ανακοίνωση και φυσικά μετά το έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Δοξάτου, όπου ανέφερε: «Σας ενημερώνουμε ότι το πρόβλημα της χλωρίωσης του νερού αποκαταστάθηκε προσωρινά και επαρκεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας χάρη των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής. Με νεότερη ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε για την οριστική αποκατάσταση του προβλήματος».
Φυσικά και δεν έκανε καμία απολύτως ενέργεια.
            Ενημερώνουμε λοιπόν τους Δημότες μα, αλλά και όλη την Περιφέρεια ότι:
1.    Σύμφωνα με το αριθμ. 3346/8-3-2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Δοξάτου το χλώριο επαρκεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας καθώς επίσης ότι το νερό απολυμαίνεται κανονικά εκτός από τους οικισμούς του Αιγείρου και της Περιστεριάς όπου δεν απολυμαίνεται από 23 Σεπτέμβρη 2015 (!).
2.    Σχετικά με την προμήθεια του χλωρίου: στο χθεσινό Δ.Σ. ήρθε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα «Έγκριση διενέργειας προμηθειών του Δήμου», το οποίο εισηγήθηκε η αρμόδια υπηρεσία την Παρασκευή, 4-3-2016. Εγγράφως δόθηκε η εισήγηση (4 σελίδες με 66 κωδικούς !) στις 16:30 μμ πριν την έναρξη του Δ.Σ., σε δύο αντίγραφα και μόνο στους επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας. Ζητήσαμε την αναβολή, για να προετοιμασθούμε, δηλώνοντας ότι θα μπορούσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να μας ενημερώσει ενωρίτερα κάτι που για δικούς του (!) λόγους δεν έκανε. Επίσης, κανένας από την Δημοτική μας Αρχή, δε μας ενημέρωσε για έλλειψη χλωρίου. Εξάλλου, κατά την προσφιλή τακτική του Δημάρχου και πέρυσι με υπαιτιότητα του, από 23-9-2015 έως 20-10-2015, δε χλωριωνόταν το νερό της Δημοτικής Ενότητας Καλαμπακίου. Μήπως τον ένοιαξε καθόλου; Αυτός αλλού ζει (!).
3.    Όσον αφορά την προμήθεια χλωρίου από τον ίδιο και με δικά του έξοδα: Πέρυσι επικήρυξε με 1.000€ τους φονιάδες των αδέσποτων του Δήμου, φυσικά ανέξοδα, χωρίς να πληρώσει το ελάχιστο. Από τα περίσσια θα πληρώσει και το χλώριο (!).
            Δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμιση, για να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος μας και να καταπέσουν τα ψέματα του εναντίον μας καθώς επίσης για να μάθει να μην παίζει με την δημόσια υγεία.
            Όλα αυτά γίνονται από τη μεριά του, γιατί στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο δεν πέρασε καμία από τις προτάσεις του αλλά οι προτάσεις των Ελεύθερων Δημοτικών Συμβούλων.
            Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο, γιατί εξαιτίας του μπορούμε και συζητάμε ελευθέρα και συναποφασίζουμε με ελεύθερες δημοκρατικές διαδικασίες, όπως ακριβώς οφείλουμε, σύμφωνα με τους νόμους και την συνείδηση μας.

Δοξάτο, 8-3-2016
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Καραγιαννίδου–Συμεωνίδου Παρασκευή, Κωνσταντινίδου Ελένη, Μόρφης Σωτήριος, Μπενάζης Ευάγγελος, Μπερμπερίδης Αθανάσιος, Παπαδόπουλος Παρασκευάς, Παπάζογλου Μιχαήλ, Σαραπάρης Κωνσταντίνος, Σερέτης Ανέστης, Στυλίδου Μαρία, Τίρλας Δημήτριος, Χαλκίδης Χαράλαμπος, Χαριτωνίδης Ιωάννης, Χατζηλαζάρου Αναστάσιος, Φωτιάδης Κυριάκος, Φυρινίδου Δήμητρα.                                                
                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια: