Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Συνελήφθη 41-χρονος από την Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων.




-Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχε με στοχευμένες πολύμηνες έρευνες, σε διεθνή επιχείρηση για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων. Στο πλαίσιο αυτό, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 41χρονου ημεδαπού και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση των διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.

-Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σ ε συνεργασία με ξένες Αρχές, διεξήγαγαν πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες σε υπηρεσίες και ιστότοπους, στους οποίους οι χρήστες κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων (βίντεο και φωτογραφίες).

-Ύστερα από ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας.

-Αφού ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία αντιστοιχούσαν στον 41χρονο.

-Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης διεξήγαγε χθες (01-03-2016), νομότυπη έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του ανωτέρω στην Αττική και στα ψηφιακά μέσα που κατείχε και διαχειριζόταν. Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 41χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις και συνελήφθη .

-Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

ψηφιακό μέσο αναπαραγωγής εικόνας και ήχου,

εσωτερικός σκληρός δίσκος και εξωτερικός σκληρός δίσκος.

-Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

-Ο 41χρονος δράστης, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

-Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Δεν υπάρχουν σχόλια: