Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Ο Δήμος Δοξάτου έγινε δεκτός στο παγκόσμιο δίκτυο Δήμων& Επιχειρήσεων του Ο.Η.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Δοξάτου πρώτος από όλους τους Δήμους έγινε δεκτός στο παγκόσμιο δίκτυο πρωτοπόρων δήμων και επιχειρήσεων του Ο.Η.Ε.

-Ο Δήμος Δοξάτου πρώτος από όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας μας έγινε δεκτός και συμμετέχει ενεργά στο παγκόσμιο δίκτυο πρωτοπόρων δήμων και επιχειρήσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών) Ο.Η.Ε. Global Compact.

-Το Οικουμενικό Σύμφωνο Global Compact είναι μια πρόκληση για την ευθυγράμμιση των στρατηγικών και ενεργειών με τις οικουμενικές αρχές των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της εργασίας του περιβάλλοντος και της καταπολέμησης της διαφθοράς ώστε να αναληφθούν δράσεις που θα προωθούν τους στόχους της κοινωνίας.

-Στα πλαίσια του Global Compact πρωτοπόροι Δήμοι του πλανήτη όπως το Σαν Φρανσίσκο, το Κλίβελαντ, το Ντουμπάι, η Βαρκελώνη, το Κέιπ Τάουν, το Βερολίνο, η Βόννη, η Βουδαπέστη, το Όσλο, το Άμστερνταμ σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου όπως η Microsoft και σπουδαία ακαδημαϊκά ιδρύματα όπως το Μ.Ι.Τ. αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την εμπέδωση των Δέκα Αρχών του ΟΗΕ για τη νέα χιλιετία, καθώς και την διαμόρφωση συγκεκριμένων νέων πολιτικών Βιώσιμης Ανάπτυξης που θα εφαρμοστούν ομοιόμορφα από όλες τις χώρες του κόσμου μέχρι το 2030.

-Ο Δήμαρχος Δοξάτου Δημήτριος Δαλακάκης δήλωσε για το θέμα: «ο Δήμος μας είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του παρόντος και να αξιοποιήσει τις προκλήσεις του μέλλοντος αφήνοντας πίσω τις μικροπολιτικές.

-Προσανατολίζεται πλέον με ευρύτητα πνεύματος και υψηλούς στόχους στην άμεση βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του, την προστασία του περιβάλλοντος και την εμπέδωση της διαφάνειας.

-Κοιτάει ψηλότερα από το συνηθισμένο και αποτάσσεται τις εύκολες, πρόχειρες λύσεις καθώς εργάζεται με ευρύτητα πνεύματος και ισχυρές συνεργασίες. 

-Κλείνοντας θα ήθελα να δηλώσω ότι είναι μεγάλη μας τιμή ο Δήμος μας να γίνεται δεκτός και να συμμετέχει ενεργά σε ένα παγκόσμιο δίκτυο υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και την καθηγήτρια κα Νίκη Γλαβέλη που μας διευκόλυνε στην επίτευξη αυτού του στόχου.

-Ο Δήμος μας με εταίρους μεγάλες εταιρίες της χώρας όπως η Χαλυβουργική, ο Άκτορας, τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Τράπεζα Πειραιώς θα προσπαθήσει να προωθήσει την εμπέδωση του Οράματος του ΟΗΕ.

-Υπό το φως αυτό καλούμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις και επιχειρήσεις του Δήμου και του Νομού μας να γίνουν συμμέτοχοι και αρωγοί του ευγενούς αυτού εγχειρήματος υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».

                       

Από το Γραφείο Δημάρχου
Δεν υπάρχουν σχόλια: