Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016

Στην δημοσιότητα δίνονται οι φωτογραφίας της αδίστακτης συμμορίας που διέπραττε ληστείες με ιδιαίτερο βίαιο τρόπο σε οικίες της Δυτικής Αττικής.


Συνελήφθησαν οκτώ (8) ημεδαποί, μέλη της ομάδας και ταυτοποιήθηκαν επιπλέον δύο (2) συνεργοί τους.
Εξιχνιάσθηκαν δεκαέξι (16) ληστείες και μία (1) απόπειρα.
Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ.

Ανακοίνωση Γ.Α.Δ.Α. σχετικά με δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας , φωτογραφιών και ασκηθείσας ποινικής δίωξης σε βάρος 10 ημεδαπών μελών εγκληματικής ομάδας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ        Αθήνα, 20 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

-Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη, δέκα (10) ημεδαπών, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε οικίες στη Δυτική Αττική και εξαρθρώθηκε στις 10-3-2016, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετικό το από 11-3-2016 Δελτίο Τύπου μας).

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες: 

ΚΙΤΣΑ Σπυρίδωνα του Εμμανουήλ και της Καλλιόπης - Ζωής, γεννηθέντα 28-01-1997 στην Αθήνα


ΚΑΜΠΟΥΡΗ Χρυσοβαλάντη του Λουκά και της Ευσταθίας, γεννηθέντα 20-12-1987 στην Αθήνα

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ - ΜΑΥΡΑΚΗ Χρήστο αγνώστου πατρός και της Μαρίας, γεννηθέντα 20-11-1989 στην Αθήνα
IΩΑΝΝΟΥ Δημήτριο του Βασιλείου και της Δήμητρας, γεννηθέντα 23-06-1989 στις ΣέρρεςΝΙΚΟΛΑΟΥ Εμμανουήλ του Νικολάου και της Τριανταφύλλης, γεννηθέντα 10-05-1989 στην Νίκαια

ΖΕΡΒΑ Γεώργιο του Αντωνίου και της Θεοδώρας, γεννηθέντα 04-09-1997 στην ΑθήναΜΟΥΣΤΑΦΑ Κωνσταντίνο του Χρυσοβαλάντη και της Ιωάννας, γεννηθέντα 31-10-1996 στην Αθήνα


ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δήμητρα-Μαρία του Αναστασίου και της Βασιλικής, γεννηθέντα 12-12-1989 στην Νίκαια


Και για τους μη συλληφθέντες : 

ΣΤΕΦΑΝΟΥ Στυλιανό του Αναστασίου και της Δέσποινας, γεννηθέντα 11-11-1991 στον Κορυδαλλό

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ Χρυσοβαλάντη του Ευστράτιου και της Χρυσής, γεννηθέντα 13-02-1985 στην Αθήνα-Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας τετελεσμένης και σε απόπειρα, της αντίστασης, της οπλοφορίας και της οπλοκατοχής.

-Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς για τον ευχερέστερο εντοπισμό των μη συλληφθέντων.

-Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476541, 210-6476645 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. -Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11-3-2016


-Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε οικίες στην Δυτική Αττική.
-Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 10-3-2016, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι, κέντρο Αθήνας) οκτώ (8) ημεδαποί, μέλη της σπείρας, εκ των οποίων επτά (7) άνδρες ηλικίας από 18 έως 29 ετών και μία 27χρονη γυναίκα.
-Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) συνεργοί τους.
-Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ληστειών κατά συρροή, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
-Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες έχοντας προμηθευτεί τα κατάλληλα μέσα (κατσαβίδια, μαχαίρια, κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία και φορητούς ασυρμάτους) διέπρατταν συστηματικά ληστείες, με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, σε οικίες στην Δυτική Αττική.
-Ειδικότερα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας εντόπιζαν οικίες και εισέρχονταν σε αυτές πρώτες πρωινές ώρες, κατά τη διάρκεια που οι ένοικοι βρίσκονταν εντός. Στη συνέχεια, ακινητοποιούσαν τα θύματα τους, με την απειλή κατσαβιδιών ή μαχαιριών καθώς και με τη χρήση βίας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, έκοβαν τα καλώδια από τις συσκευές σταθερού τηλεφώνου και τα χρησιμοποιούσαν για να τους δέσουν.
-Ακολούθως, προέβαιναν σε έρευνα των χώρων και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή. Ακόμη, σε κάποιες περιπτώσεις, κτυπούσαν τους ενοίκους, με σκοπό να αποσπάσουν τα κοσμήματά τους καθώς και για να τους επιδείξουν τα σημεία που απέκρυπταν χρήματα και τιμαλφή.
-Επιπλέον, προκειμένου να καταστήσουν δυσχερέστερο τον εντοπισμό τους, είχαν προμηθευτεί φορητούς ασυρμάτους για να παρακολουθούν τις συχνότητες της Αστυνομίας, ενώ παράλληλα κάποια από τα μέλη παρέμεναν εξωτερικά των οικιών, ως «τσιλιαδόροι», επιτηρώντας τον περιβάλλοντα χώρο.
-Στην κατοχή τους, καθώς και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ένδεκα (11) φυσίγγια και το χρηματικό ποσό των -490- ευρώ, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν και τέσσερα (4) οχήματα που χρησιμοποιούντο ως μέσα διαφυγής.
-Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δεκαέξι (16) περιπτώσεις ληστειών και μία (1) περίπτωση απόπειρας ληστείας, σε οικίες στην Αγία Βαρβάρα, το Περιστέρι και το Καματερό.
-Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το ποσό των 300.000 ευρώ
-Πρόσθετα, οι δράστες έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.
-Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων ληστειών.Δεν υπάρχουν σχόλια: