Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Ένας 24-χρονος και ένας 17-χρονος ήταν οι δράστες σε οκτώ (8) κλοπές από καταστήματα, έξη (6) κλοπές οχημάτων και δύο (2) διαρρήξεις σε αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές των Σερρών.


Tα κλεμμένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν, εκ των οποίων το ένα ήταν ολοσχερώς καμένο.

Η συνολική αξία της λείας τους και της ζημιάς που προκλήθηκε ξεπερνά τις 17.000 ευρώ

-Μετά από μεθοδική και αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, εξιχνιάστηκαν 8 κλοπές από καταστήματα, 6 κλοπές οχημάτων και 2 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές των Σερρών.
-Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 2 ημεδαπών, ηλικίας 17 και 24 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

-Αναλυτικότερα, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα δύο νεαρά άτομα ενεργώντας από κοινού και δρώντας κυρίως τις βραδινές ώρες, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις καταστημάτων, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο τρόπο δράσης, ενώ για την εγκληματική τους δράση χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα που είχαν αφαιρέσει.

-Μέχρι στιγμής έχει προκύψει ότι το πρώτο δίμηνο του 2016 διέρρηξαν 8 καταστήματα με χρήση διαρρηκτικού εργαλείου, στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, αφαιρώντας χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

-Επίσης την ίδια περίοδο αφαίρεσαν συνολικά 6 οχήματα, τα οποία εντοπίστηκαν, εκ των οποίων το ένα βρέθηκε ολοσχερώς καμένο σε αγροτική περιοχή των Σερρών.

-Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι το βράδυ της 14 προς 15 Φεβρουαρίου, διέρρηξαν 2 οχήματα σε προαύλιο χώρο καταστήματος στις Σέρρες, αφαιρώντας χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

-Σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων το συνολικό ύψος των αφαιρεθέντων και της ζημιάς που προκλήθηκε, ξεπερνά τις 17.000 ευρώ.

-Σε βάρος του 24χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως.

-Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: