Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ανήλικη εξαφανιζομένη, ανευρέθει από την Δ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της σελίδας face book που χρησιμοποιούσε.


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, συνέβαλε αποτελεσματικά σε ακόμα μία υπόθεση εξαφάνισης ανήλικης.

-Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες της, συνέβαλε αποτελεσματικά στη διαλεύκανση ακόμα μίας υπόθεσης εξαφάνισης ανήλικης, με αίσια έκβαση.

-Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής, ότι η ανήλικη ημεδαπή, σύμφωνα με τους οικείους της, απομακρύνθηκε από το σπίτι της, για να μεταβεί στο σχολείο της, στο οποίο όμως ουδέποτε εμφανίστηκε.

-Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και ιδιαίτερα του στοιχείου της ανηλικότητας, άμεσα, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και των λοιπών ψηφιακών δεδομένων που χρησιμοποιούσε η ανήλικη για την πρόσβασή της στο διαδίκτυο, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό της.

-Από την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών και την ψηφιακή και αστυνομική έρευνα, που διενήργησαν εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υπηρεσίας, προέκυψαν και ταυτοποιήθηκαν τα σημεία διασύνδεσης σε «προφίλ» που χρησιμοποιούσε η ανήλικη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η περιοχή όπου κινούνταν.

-Σε άμεση συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος της συγκεκριμένης περιοχής, η υπόθεση είχε αίσια κατάληξη και η ανήλικη επέστρεψε στην οικία της.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android : CYBERKID

http://www.astynomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: