Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Απόφαση για την Λειτουργία της Κυριακάτικης Αγοράς Δήμου Δοξάτου για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης κορωνοϊού.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΟΞΑΤΟΥ                                                                   Καλαμπάκι 08/05/2020
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ                                              Αριθ. Πρωτ.: 4126
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Ταχ. Δ/νση :Κανάρη & Νεροφράκτου                                          ΠΡΟΣ
Καλαμπάκι                                                            ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Πληροφορίες: Γρ. Ανδρεάκης                               & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Ταχ. Κώδικας : 660 31                                          e-mail: gen-sec@gge.gr
Τηλ : 2521352426
Fax : 2521352429                                                 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
                                                                              Α.Τ. ΔΟΞΑΤΟΥ
ΘΕΜΑ: Λειτουργία κυριακάτικης Αγοράς Δήμου Δοξάτου για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης κορωνοϊού

Σχετ.: Το άρθρο 1 της Δ1α/ΓΠ.οικ. 33465/31.5.2020 «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19»
-Σε συνέχεια του παραπάνω σχετικού και για την καλή λειτουργία της κυριακάτικης αγοράς του Δοξάτου καθορίζουμε τον τρόπο λειτουργίας της ως εξής:
Ø Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία (3) μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα και την τοποθέτηση των πάγκων σύμφωνα με το συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα που εμφαίνονται τα παρακάτω: α) οι διάδρομοι διέλευσης και οι διαστάσεις τους ελάχιστου πλάτους δύο (2) μέτρων, β) τα σημεία εισόδου και εξόδου, γ) οι θέσεις κατάληψης των σημείων πώλησης με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους τα τρία (3) μέτρα, δ) τα σημεία των χώρων εστίασης.
Ø Οι εκθέτες των λαϊκών θα πρέπει να διαθέτουν απολυμαντικό υγρό, το οποίο θα βρίσκεται σε εμφανές σημείο για χρήση από το κοινό και θα πρέπει να απολυμαίνουν συχνότατα τις ταμειακές μηχανές, τα ζυγιστικά όργανα και τους χώρους απόθεσης προϊόντων. Θα πρέπει να τηρούν απαρέγκλιτα τον κανονισμό καθαριότητας και ιδιαίτερα με το πέρας της λαϊκής να συγκεντρώνουν το σύνολο των απορριμμάτων σε κλειστές σακούλες ή κλειστά κουτιά.
Ø Οι καταναλωτές πρέπει να αποφεύγουν να συνωστίζονται στους διαδρόμους όπως και μπροστά από τους πάγκους και να τηρούν απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων καθώς και να απολυμαίνουν συχνά τα χέρια τους.
              Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

    ΖΕΚΕΡΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: